KVS skal levere tjenester innen droneinspeksjon av linje-infrastruktur som strøm og telefoni i Nord-Amerika. Dronene finner feil på nettet som er vanskelige å oppdage manuelt, samtidig som man unngår risikofylte manuelle inspeksjoner.

I en pressemelding går det fram at KVS og Spright skal samarbeide om dette. Målet er å innta en lederposisjon i markedet for lineær infrastruktur i USA.

Stort, aldrende og sårbart

Kraftnettet i USA er omtrent 50 ganger større enn det norske nettet. Samtidig er det aldrende og sårbart flere steder. I tillegg skal USA i likhet med resten av verden elektrifisere i stor stil framover.

Men det er svært dyrt og krevende å bygge ny infrastruktur. Målet med droneteknologien, er å kunne forlenge levetiden til deler av nettet.

– Vi gleder oss over å ha inngått et partnerskap med Spright. Kundene våre i Europa har fått oppleve fordelene det gir å bruke våre ubemannede systemer til kraftlinjeinspeksjoner i stor skala. Avtalen med Air Methods gjør det mulig å tilby vår løsning i Nord-Amerika, sier Cato Vevatne, som er sjef i KVS Technologies og også en av gründerne.

Han mener kontrakten bekrefter at KVS har en verdensledende teknologi - som er blitt utviklet for det norske strømnettet i samspill med norske nettselskaper.

Silicon Valley of Drones

I meldingen påpeker selskapet at det har dratt nytte av å være i et miljø i Rogaland som omtales som ‘Silicon Valley of Drones’ på grunn av all kompetansen innen droner og autonomi som sitter her.

For øyeblikket leverer KVS Technologies tjenester til over 10 prosent av nettselskapene i Norge, og de har utført over 3000 BVLOS-inspeksjoner (Beyond Visual Line Of Sight) av strømnettinstallasjoner i Europa.