Europower er Norges ledende nyhets- og analysetjeneste innen fornybar energi, med uavhengig journalistikk om og for aktører i og rundt bransjen. Kjernemålgruppen er beslutningstakere i og rundt bransjen fornybar energi.

Vi er spesielt rettet inn mot kraftmarkedet og produksjon, distribusjon og salg av strøm. Europower.no er vårt hovedprodukt redaksjonelt. I tillegg utgir vi et papirmagasin seks ganger i året.

Europower er tilsluttet Redaktørplakaten og arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Europower er eid 2/3 av mediekonsernet DN Media Group AS. Vi er søsteravis til blant annet Dagens Næringsliv, Upstream, Recharge, Trade Winds og Fiskeribladet. 1/3 av aksjene i selskapet er eid av minoritetsaksjonærer.

Ansatte

Redaksjonen

Kommersiell avdeling

Historikk

  • 1989: Bransjemagasinet Energi blir opprettet.
  • 2001: Europower AS blir etablert gjennom sammenslåing av nyhetsbyrået TDN Kraft AS og analyseselskapet Energi Analyse AS.
  • 2005: Europower kjøper aksjene i Energi Forlag AS, utgiver av bransjebladet Energi og kundebladet Vår Energi.
  • 2007: Europower kjøper aksjene i Intstream OY, et selskap som leverer software/beslutningsstøttesystemer for krafthandel og analyse.
  • 2012: Bladet Energi relanseres i nytt format og design, og slås sammen med avisen Europower.
  • 2016: Europower selger Intstream OY til finske Enegia Group.
  • 2021: Europower fusjonerer med Enerwe.

Europowers selskapsdatabase er unikt utviklet av oss selv. Den gir oversikt og dybdeinformasjon om alle kraftselskaper i Norge. Du finner blant annet opplysninger om eierstrukturer, M&A historikk, regnskaps- og nøkkeltall, nett- og kraftstasjonsinformasjon.

Europower har også en rekke kommersielle tilbud, inkludert Teknologioptimistene, Høydekonferansen, Energi.TV og kundemagasinet Vår Energi.

Selskapet har hovedkontor i Oslo.