Europower AS er Norges ledende nyhets- og analysebyrå om og for kraftbransjen med nettstedet europower.no og vårt papirmagasin som hovedprodukter. Europower arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Europower er eid 2/3 av mediekonsernet DN Media Group AS, med søsterselskaper som Dagens Næringsliv, Upstream, Trade Winds, Recharge, Intrafish Media, My Newsdesk m.fl. 1/3 av aksjene i selskapet er eid av minoritetsaksjonærer.

Ansatte

Redaksjonen

Kommersiell avdeling

Historikk

  • 2001: Europower AS blir etablert gjennom sammenslåing av nyhetsbyrået TDN Kraft AS og analyseselskapet Energi Analyse AS.
  • 2005: Europower kjøper aksjene i Energi Forlag AS, utgiver av bransjebladet Energi og kundebladet Vår Energi. I tillegg utgir forlaget bransjebøker og oppslagsverk.
  • 2007: Europower kjøper aksjene i Intstream OY, et selskap som leverer software/beslutningsstøttesystemer for krafthandel og analyse.
  • 2012: Bladet Energi relanseres i nytt format og design, og slås sammen med avisen Europower.
  • 2016: Europower selger Intstream OY til finske Enegia Group.
  • 2021: Europower fusjonerer med Enerwe.

Europower er en komplett nyhetsleverandør innen fornybar energi, med uavhengig journalistikk om og for aktører i og rundt bransjen. Kjernemålgruppen er beslutningstakere i og rundt bransjen fornybar energi.

Europowers selskapsdatabase er unikt utviklet av oss selv. Den gir oversikt og dybdeinformasjon om alle kraftselskaper i Norge. På en enkel måte kan du innhente bl.a. opplysninger om eierstrukturer, M&A historikk, regnskaps- og nøkkeltall, nett- og kraftstasjonsinformasjon.

Europower har også en rekke kommersielle tilbud, inkludert Energi.TV og kundemagasinet Vår Energi.

Selskapet har hovedkontor i Oslo.