GNP Energy kjøper nå opp hele Tinde Energi. Selskapet GN Power Invest eier fra før 75 prosent av Tinde Energi.

GN Power Invest eies igjen av GN Power Holding, som også eier 69 prosent av børsnoterte GNP Energy.

I en børsmelding kommer det fra at GNP Energy nå utøver opsjonen til å kjøpe hovedeiers aksjer i Tinde Energi AS. Samtidig kjøper selskapet ut minoritetseierne i Tinde Energi.

Vil styrke GNP i Norge

Målet med oppkjøpet er å styrke GNP Energy-konsernets posisjon i Norge.

– Vi tror at GNP Energy vil være en god og langsiktig eier av Tinde Energi, som vil gi riktige forutsetninger for utvikling og vekst både for våre kunder og ansatte, sier daglig leder Bjørnar Anholt i Tinde Energi i en pressemelding.

Tinde Energi fortsetter som et eget varemerke i privatmarkedet i Norge, og blir et datterselskap i GNP Energy-konsernet. De som er kunder av Tinde Energi skal ikke behøve å foreta seg noe som helst i forbindelse med oppkjøpet, da det ikke vil bli noen praktiske endringer for dem.

Har store vekstplaner

– Tinde Energi er et spennende selskap som har vokst kraftig. Vi gleder oss til å utvikle selskapet videre, sammen med de ansatte, for å skape enda mer vekst, sier August Baumann, konsernsjef i GNP Energy i meldingen.

Han varsler at selskapet planlegger å fortsette å vokse, både organisk og gjennom oppkjøp i Norden.

Prisen for samtlige aksjer i Tinde Energi er delt i et kontantvederlag til samtlige aksjonærer, og et tilleggsvederlag til minoritetsaksjonærene for at GNP Energy skal få full kontroll med selskapet. Kontantvederlaget utgjør NOK 5 millioner og tilleggsvederlaget består av en rettet kapitalutvidelse mot minoritetsaksjonærene på totalt 100 000 aksjer, heter det i børsmeldingen.