Fjordkraft hadde ved utgangen av andre kvartal i år drøyt 134 000 mobilkunder - noe som var en nedgang på litt over 500 kunder fra første kvartal.

Nå har selskapet signert en avtale med Skymobil, og kjøpt deres portefølje av mobilkunder. Dette handler om nærmere 38 000 mobilkunder.

– Utfordrer til duopolet

– Fjordkraft har vært en utfordrer til det norske duopolet innen telekommunikasjon de siste fire årene, sier Fjordkraft-direktør Christian Kalvenes i en børsmelding.

Han understreker selskapet har tenkt å fortsette med det og at dette var en mulighet selskapet ikke kunne la gå fra seg. Kalvenes lover også at nesten alle Skymobil-kundene vil få like gode eller bedre vilkår med Fjordkraft.

Etablert i 2020

Skymobil ble etablert som tilbyder av mobiltjenester i fjor. Kort etter kjøpte Skymobil kundeporteføljen til Hudya. Skymobil, som dekker hele landet, regnes som et lavprisselskap.

Fjordkraft mener oppkjøpet vil øke lønnsomheten innen mobilvirksomheten. Selskapet lover at overgangen for kundene skal gå sømløst, uten behov for å skifte SIM-kort.