Pressemelding:

Ocean Sun har utviklet en flytende solenergiløsning for bruk i innsjøer, havnebasseng og kystnære strøk.

Første i sitt slag

Løsningen fra Ocean Sun er den første flytende solenergi-løsningen i sitt slag som mottar en samsvarserklæring fra DNV GL.

– Den setter standarden for utvidelse av flytende sol globalt. Flytende sol åpner for enda raskere vekst i solenergiproduksjon verden over, forteller Erik Dugstad, områdedirektør for Norden og Baltikum i DNV GL Energy Advisory.

Han påpeker at Ocean Sun følger relevante standarder som for eksempel NS9415-standarden for norsk havbruk.

– DNV GL leder for tiden teknologikvalifiseringen til Ocean Suns flytende solløsning der alle aspekter av løsningen blir gjennomgått - som energiproduksjon, PV-celler, elektrisk system og membran.

Vesentlig del av energiomstillingen

DNV GLs Energy Transition Outlook rapport viser at solenergi er vesentlig som del av energiomstillingen som vil skje, og anslår at det vil bli 12 TW solcellekapasitet globalt innen 2050.

Børge Bjørneklett, sjef i Ocean Sun har ambisjoner om å kapre store deler av markedet.

– Det er mange vannkraftoperatører som har store planer om å investere i flytende solenergi i sine magasiner og koble det til eksisterende nett, men alle aktørene må være sikre på at den flytende solkonstruksjonen er bærekraftig, holdbar og trygg, sier han.

– Viktig første skritt

– Denne bekreftelsen fra DNV GL er anerkjent over hele verden, og er et viktig første skritt i å demonstrere Ocean Suns evne i å bygge robuste flytende solcelleløsninger, forteller en stolt Bjørneklett.

Han påpeker at det spesielle med Ocean Suns flytende solenergiløsning er at den er designet og bygd for drift i innsjøer, havnebasseng, kystfarvann og vannreservoarer.

– Designet kombinerer løsninger fra havbasert lakseoppdrett og den nyeste solteknologien. Systemet er basert på modifiserte solcellemoduler montert på en fleksibel hydroelastisk flytende membran, sier han.

PRESSEMELDINGEN er redigert av Europower Energi.