Prosjektet vil være lokalisert ved Skopje, i nærheten av store industri- og bedriftsbedrifter. Anlegget vil ha en kapasitet på 10 MW og er det første av en mulig større portefølje.

Springbrett for Balkan-satsing

Selskapet betegner avtalen som et springbrett for en større satsing på Balkan.

Øyvind L. Vesterdal. Foto: Norsk Solar

– Vi har jobbet aktivt i Balkan-regionen i årevis, og nå materialiserer vi oss. Nord-Makedonia har stort solpotensial, men har i stor grad en fossilbasert energimiks. Det skaper et solid grunnlag for vår forretningsmodell som er å selge rimelig og fornybar energi. Før vi fullførte utviklingsavtalen med vår lokale partner, har vi sikret landområdet og relevante lisenser i forkant, sier Øyvind L. Vesterdal, som er administrerende direktør i Norsk Solar.

Helvig storaksjonær

Selskapet ble notert på børsen for små og mellomstore bedrifter, Euronext Growth, i april. I forkant av noteringen samlet selskapet inn 110 millioner kroner til satsingen. Norsk Solar er i øyeblikket verdsatt til knapt 690 millioner kroner.

Valinor, som er vindkraftmilliardær Lars Helge Helvig investeringsselskap, er største eier med knapt 48 prosent av aksjene i selskapet.