Gründerselskapet Ocean Sun utvikler løsninger for flytende solenergi. For bare en uke siden ble det installert et slikt anlegg i regi av Statkraft i Banja i Albania.

Men onsdag kveld sendte selskapet ut en børsmelding hvor det kommer fram at det flytende solkraftanlegget er delvis under vann. I børsmeldingen heter det følgende:

"Den flytende ringen med membran og to tilkoblede lektere er alvorlig skadet og er delvis nedsenket. Berging av eiendelene inkludert solcellepaneler pågår. Selskapet har et tett samarbeid med Statkraft for å fastslå årsakene og konsekvensene av hendelsen."

Åpnet for en uke side

Havariet skjedde bare seks dager etter at den albanske infrastrukturministeren Belinda Balluku åpnet anlegget. Torsdag uttalte selskapets gründer og sjef Børge Bjørneklett følgende til Dagens Næringsliv;

– Vi prøver nå å bidra til å få oversikt over situasjonen. Dette er oppi fjellene, og ligger ganske uveisomt til, men det er folk som jobber på skadestedet for å berge verdier.

Sjefen i Ocean Sun, Børge Bjørneklett. Foto: Ocean Sun

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket havariet. Det var kraftig uvær i området en periode, men det skal ifølge Bjørneklett være noe som anlegget skulle kunne tåle.

Kraftig børsfall etter hendelsen

Selskapet har vært børsnotert på Euronext Growth, børsen for små og mellomstorebedrifter siden slutten av oktober i fjor.

Torsdag falt aksjekursen nærmere 17 prosent og er også litt ned fredag morgen. Men likevel er selskapet verdsatt til over 1,5 milliarder kroner.

Det er betydelig mer enn etter første børs dag i slutten av oktober i fjor, da verdien var omkring 675 millioner kroner.