Tall fra strømbørsen Nord Pool viser at vi må tilbake til 7. oktober for å finne like lave priser i Sør- Norge, som lørdagens priser.

I NO1, som er Oslo-området, og NO5, som er Bergens-området, blir prisen lørdag 46 øre/kWh – det er markant ned fra fredagens pris på 73 øre/kWh. Vi gjør oppmerksom på at dette er priser før nettleie, avgifter og strømstøtte til forbrukerne.

Analytiker Olav Botnen i Volue. Foto: Haakon Barstad

Analytiker Olav Botnen i Volue forklarer fallet slik;

– Dette kan forklares med mildvær over hele linjen, både i Norden og kontinentet. Kombinert med helg og tilpasninger på grunn av prisnivå, blir det lavt forbruk i morgen. Høye tilsig etter nedbør gir høy produksjon fra vannkraft. Vindkraft på normalt høy novembernivå bidrar også på nedsiden, sier han til Europower.

Den dyreste timen i NO1 og NO5 lørdag, blir timen mellom klokken 17 og 18. Da er engrosprisen på strøm 60 øre/kWh. Den billigste timen blir mellom 23 og midnatt, da prisen er 27 øre/kWh.

Lørdagsprisen i NO2 (Kristiansand) faller noe mindre enn i NO1 og NO5 - til 48 øre/kWh. I NO3 (Midt-Norge) blir prisen 27 øre/kWh, mens prisen i NO4 (Nord-Norge) er prisen 18 øre/kWh.