– Min kollega i regjering tar feil i konklusjonen om hydrogen, slo statsminister Jonas Gahr Støre fast fra Stortingets talerstol onsdag.

Han svarte Høyres Nikolai Astrup, som konfronterte statsministeren med uttalelser fra forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe forrige uke. Statsråden hevdet på Facebook at et nytt hydrogensamarbeid mellom Nel og Statkraft, som regjeringen støtter opp om, kan sende store mengder kraft «rett i dass».

– Isolert sett kunne man si at hvis vi ikke hadde en klimautfordring, så behøvde man kanskje ikke å gå ned den veien med å utforske hydrogen. Det er mange spørsmål som gjenstår, men vi har en klimautfordring, sa Støre.

Han sa videre at «han lever greit» med uenigheten innad i regjeringen som Borten Moe har gitt uttrykk for. Regjeringens hydrogensatsing skjer i nært samarbeid med Tyskland.

– Tyskland er en stor energiaktør i Europa og en industriell partner med Norge. Vi skal finne gode, bærekraftige og kommersielt gode løsninger om hydrogen og ikke ta beslutninger på det før vi har dem på bordet, sier statsministeren.

(©NTB)