Glitre Energi opplyser i kvartalsrapporten at kraftproduksjonen økte med 4 prosent til 659 GWh i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Samtidig økte kraftprisen med 132 prosent fra 177 NOK/MWh i fjor til 410 NOK/MWh i samme periode i år. Kraftprisen var 14 prosent lavere enn markedsprisen i prisområdet hvor Glitre Energi leverer kraft. Ifølge rapporten skyldes dett realiserte sikringskontrakter.

Glitre/Agder-fusjon i prosess

Eierne i både Glitre Energi og Agder Energi sa i kvartalet ja til en intensjonsavtale om å fusjonere de to selskapene. Arbeidet med verdifastsettelse, bytteforhold og avtaleverk pågår nå. Det ventes at det endelige fusjonsgrunnlaget blir lagt fram for eierne tidlig neste år.

Første halvår i år var omsetningen i Glitre konsern drøyt 1,1 milliard mot 811 millioner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt i samme periode var henholdsvis 415 millioner i år og 176 millioner i fjor.

Glitre ser ellers lyst på resultatutsiktene framover. Samtidig påpeker selskapet at teknologiske endringer og endringer i rammebetingelser forventes å gi økt konkurranse i kraftomsetningsvirksomheten.

Resultater Glitre Energi konsern