Ocean Sun opplyser å ha være i prosjektdiskusjoner i ulike land i alle verdensdeler.

I kvartalsrapporten trekkes ikke minst fram en lisensavtale med kinesiske Sunneng Technology. Selskapet er også med i to innovasjonsprosjekter sammen med blant andre Scatec og Hydro.

Rekonstruerer Albania-anlegg

Men alt har ikke gått på skinner. I sommer sjøsatte selskapet sammen med Statkraft et flytende sol-anlegg i Banja i Albania, som ble koblet til det albanske strømnettet. Få uker etter ble anlegget delvis ødelagt, som følge av en tornado.

Ocean Sun opplyser nå å ha rekonstruert og modifisert anlegget, slik at det kan tåle slike værforhold. Det ventes å være oppe igjen for fullt neste år.

Børsnedtur

Selskapet ble notert på børsen Euronext Growth for et drøyt år siden. Fram til begynnelsen av februar i år føk aksjekursen raskt til vært. Siden har den falt kraftig, trolig som følge av nedturen i fornybaraksjer generelt og ulykken i Albania.

Børge Bjørneklett, sjef i Ocean Sun. Foto: Ocean Sun

Tirsdag formiddag er imidlertid kursen litt opp, men er ned rundt 67 prosent så langt i år. Selskapet er i øyeblikket verdsatt til rundt 710 millioner kroner.

De store inntektene lar fortsatt vente på seg.

Omsetningen i selskapet er fortsatt lav, nemlig knapt 4,8 millioner kroner de tre første kvartalene i år, som på samme nivå som i samme periode i fjor. Driftsunderskuddet har imidlertid økt fra minus 7 millioner kroner til 12,7 mill i samme periode i år.

Kina-satsing og 83 mill i kontanter

I tillegg til lønninger, eksterne konsulenter og materialer skyldes økningen ekspansjon i Kina, opplyser selskapet i en børsmelding.

Selskapet opplyser også at det er godt kapitalisert med en kontantbeholdning på 83 millioner kroner, og dermed fortsatt har midler til å investere i vekst.

Ocean Sun 3. kvartal

Resultater i millioner kroner 2021 2020
Omsetning 1,2 0,7
Driftsresultat – 5,3 – 3
Resultat før skatt – 5,3 – 3