Det er urolige tider på børsene verden over. Dette har også smittet over på Euronext/Oslo Børs, hvor det mandag var kraftig børsfall.

Selskaper innen grønn energi og teknologi dominerte listen med de største taperne.

Massivt børsskrell

Verst gikk det utover CO2-fangst-selskapet CO2 Capsol. Mandag stupte kursen 23 prosent. Også ni andre fornybarselskaper falt mer enn ti prosent i går.

Det gjelder Teco 2030, Kyoto Group, Norsk Solar, Horisont Energi, Aker Horizons, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, Fjordkraft og Hexagon Purus.

Oslo Børs. Foto: Gorm K. Gaare

Tirsdag formiddag var det en svakt oppadgående trend på Oslo Børs. Mandagens taper CO2 Capsol, som var den største taperen mandag, har tatt igjen noe av det tapte med en oppgang på 13 prosent. Dette trolig som følge av en melding om at selskapet meldte at det er tatt endelig investeringsbeslutning for en demonstrasjonsenhet av CapsolGo.

Opptur for Akers vindselskap

Også Aker Offshore Wind har tirsdag fått vind i seilene og henter inn det tapte fra mandag. Selskapet har tidligere fått juling fordi det ikke ble tildelt lisens i ScotWind-utdelingen nylig. Men nå svinger det for selskapet i Sør-Korea.

Korea Floating Wind, et samarbeidsselskap mellom Aker Offshore Wind og Ocean Winds har blitt tildelt elektrifiseringslisens i landet, med kapasitet på 870 MW.

Også de andre nevnte grønne selskapene stiger tirsdag, men ikke så mye at de henter igjen det tapte de tapte mandag. Det gjelder blant andre Fjordkraft som falt11,3 prosent mandag, og er opp 3,3 prosent tirsdag formiddag.