Etter to år i elbilselskapet Elway starter Nikolai Toverud i ny jobb i Hafslund. I en oppdatering på LinkedIn kaller Toverud den nye stillingen for «digital potet». Bedt om å utdype stillingstittelen som «potet», og spurt hva stillingen egentlig heter, svarer han;

– Tittel synes jeg som oftest er irrelevant. Den kunne like godt vært «Kraftkonstabel Bastian». Jeg startet først og fremst i Hafslund for å jobbe med omstillingen til fornybar energi. Jeg kjenner flere av menneskene jeg skal jobbe med samt min dyktige sjef, Toril. Kommer til å bidra spesielt innenfor merkevarebygging av ansatte (Employer Branding) og konseptutvikling.

– Du har jobbet litt over to år i Elaway, gikk du lei av elbiler?

– Hehe, nei. Elbiler er spennende! Nå har Elaway gått fra 10 til 50 ansatte, og er klar for Europa. Jeg tror de kommer til å lykkes veldig godt uten meg, og da er det dags for nye utfordringer hvor jeg kan gjøre en større forskjell, sier han.

Hafslund er eier av Elaway.

– Bransjen har mye å gå på når det gjelder it-sikkerhet

Det blåser en real storm rundt kraftbransjen for tiden, men Toverud er ikke betenkt over å gå inn i bransjen.

Fornybar energi er fortsatt like viktig, for uavhengig av øyeblikkets nyhetsbilde så må vi omstille oss raskt. I Hafslund har jeg stor mulighet til å bidra til dette skiftet, og derfor begynner jeg her.

– Hva tenker du, er kraft- og energibransjen digitale nok?

– «Digitale nok» kommer an på målet til bransjen. Målet til Hafslund er blant annet å akselerere overgangen fra fossilt til elektrisk, gjennom innovasjon. Løsningene vi lager er ofte digitale, de skal kommuniseres digitalt og de skal skaleres digitalt – derfor trenger vi mange digitale hoder. For øvrig tror jeg kraft- og energibransjen har enormt mye å gå på når det gjelder it-sikkerhet og moderne rammeverk.