I ettermiddagstimene torsdag, ble det kjent at tidligere Ren Røros-sjef Arnt Sollie, har fått ny jobb. Det var i oktober at nyheten sprakk at Sollie skulle forlate Ren Røros - etter uenigheter om strategien.

– Det var ikke noe vi fant på i dag. Det har vært en prosess som har pågått siden i vår. Vi var uenige om hvilken medisin eller strategi vi skulle ha framover. Jeg ønsket å være en utenriksminister som hadde fokus på vekst og utvikling, mens styret ønsket en strategi mer knyttet til kjernevirksomheten og kostnader. Og da trenger de en innenriksminister, uttalte Sollie til Europower den gang.

Denne uken hadde Sollie første dag på jobb som Senior Vice President i Volue og leder av Insight by Volue.

– Er dette en jobb du søkte på eller ble du headhuntet til?

– He he. Etter oppslaget i Europower om at jeg sluttet på Røros, ble det ikke akkurat stille på telefonen. Av dem som hev seg på telefonen var Trond Straume i Volue. Han sa at NÅ er jeg ledig – han har spurt meg før om mine fremtidsplaner. Det var derimot flere interessante muligheter både fra oppstartselskaper og energiselskaper, så jeg har brukt litt tid på å være sikker på hva jeg skulle gjøre. Og mens jeg tenkte har jeg hjulpet Sognekraft i gang med et «powered land»-konsept, skriver Sollie i en e-post til Europower.

Frem til i fjor høst var Sollie altså konsernsjef i energiselskapet Ren Røros - nå skal han inn i analysedelen av energibransjen. Han har erfaring fra flere selskaper i «Volue-familien», blant annet som key account manager i Powel, som nå er en del av Volue.

– Jeg har jo jobbet i forgjengeren til Volue, Powel, i 15 år og ledet da energidelen av virksomheten fra 2007. I tillegg satt jeg i styret i Markedskraft - nå Volue Market Services, og Wattsight -nå Volue Insight, så jeg kjenner produktporteføljen svært godt og også mange av kundene. Jeg var også ansvarlig for å bygge en Europeisk posisjon i gamle Powel og det var en svært spennende reise, men krevde mye og jeg var litt for lite tilgjengelig hjemme. Nå har jeg store barn og en helt annen fleksibilitet, skriver Sollie i en e-post til Europower.

Japansk satsing

Blant satsingene som Sollie skal jobbe med, Volues satsing i Japan. Han innrømmer at det var en mulighet som ble veldig fristende.

– I tillegg til Europa, har Volue også siktet seg inn på det Japanske markedet som nå nylig er deregulert etter den norske modellen. Volue Insight er først inn døren i Japan og det trigget meg. Når sirkushesten lukter sagmugg....

– Hva ønsker du å oppnå i den nye jobben?

– For det første så trigges jeg av å bidra med å etablere Volue i Japan. Det blir en spennende reise der jeg også håper at jeg kan bringe kunnskap fra det markedet tilbake til Volues eksisterende kunder i Europa. Så er det en fordel å ha vært fire år på andre siden av bordet - som gjør at jeg tror jeg kan bidra til å se helhetlige løsninger på tvers av produktporteføljen og gi bedre råd til både intern produktutvikling og kunder, tror han.

Spurt hva som blir de største utfordringene for Volue og Insight by Volue i tiden som kommer, svarer han;

– For Volue er det å lykkes med å etablere en solid posisjon i Japan viktig – noe som da også blir viktig for Insight. «Go big or go home» er relevant her, eller «Big in Japan» som min generasjon er mer kjent med. I Norden og Europa forøvrig ser vi nå at de høye kraftprisene faktisk også gir utslag i forbruket. Den økte volatiliteten representerer en stor markedsmulighet og det er viktig for Insight at vi leverer de tjenester som aktører som ønsker å ta en posisjon i å utnytte volatiliteten eller det prosumer-markedet trenger, mener han. Her kan det anføres at begrepet prosumer betyr et individ som både forbruker og produserer.

Som et siste punkt legger han til at kraftbransjens skattedebatt vil fortsette å være viktig fremover.

– Den økte skattlegging av kraftbransjen antar jeg reduserer investeringene i storskala kraftproduksjon vesentlig, og det er jo ikke bra. Men det kan også flytte investeringene mer over i retning av mer distribuert energi som sol på bygg og på uproduktivt landbruksareal, avslutter han.