I dag gikk det ut melding fra Eidsiva om at administrerende direktør Kristin Lian i Eidsivas nettselskap Elvia har fått ny jobb i Hafslund Eco Vannkraft.

Til Europower forteller Lian at det er med et visst vemod hun forlater Elvia.

– Jeg gleder meg veldig, men det er klart at det blir rart. Jeg har vært i nettselskaper i 21 år, så jeg går herfra med et visst vemod, ja. Men det er klart – etter så mange år kan det kanskje nettopp da være bra å flytte på seg, spør hun og legger til;

– Nå har tiden kommet til å prøve noe nytt. Jeg har fått til veldig mye i Elvia - jobbet godt med fusjon gjennom to år, lagt grunnlaget og fått tatt ut store synergier. Nå er grunnlaget lagt, så det er god timing, mener hun.

Hun avviser at det ligger noe dramatikk bak jobbyttet.

– Eidsiva konsern er stor eier i Hafslund Eco Vannkraft. Vi skilles som venner og jeg kommer fortsatt til å være en del av storfamilien sier hun.

– Hva kommer du til å savne?

– Alle folka! De fantastiske folka som står på og jobber hver eneste dag for at det skal være lys i lampa, sier Lian til Europower.

Lian tar over jobben til Alf Inge Berget, som går til jobben som konsernsjef i Ringerikskraft. det ble kjent i mai i år.

– Hafslund er noe annet enn da jeg jobbet der

Før Eidsiva og Hafslund Nett fusjonerte i januar 2020, var Kristin Lian administrerende direktør i Hafslund – så på et vis kan man si at hun «vender hjem».

– Jeg har ikke jobbet med vannkraft før, men har vært leder av Hafslund Nett. Så jeg vet litt hva jeg går til. Eller nei, Hafslund er noe helt annet nå enn da jeg jobbet der.

– Hva var det som fristet deg med jobben?

– Hafslund Eco Vannkraft står foran store oppgaver, så noe av det som fristet meg var oppdraget med å lage en fornybar og fullelektrisk framtid. Jeg gleder meg til å være med å jobbe med alle de flinke folka i Hafslund Vannkraft og videreutvikle den porteføljen der. Det blir kjempespennende.

Når vi kommer inn på hvilke utfordringer vannkraften står foran i tiden som kommer og hvordan hun kan bidra til å løse disse, trekker hun litt på det.

– Jeg er ikke der at dette er noen tiltredelseserklæring. Det første jeg skal gjøre, er å bli kjent med selskapet. Det er viktig å bygge gode lag og lage en organisasjon med dyktige folk som kan løfte videre, ser hun.

Frem til oppstarten i den nye jobben, som er planlagt til «i løpet av fjerde kvartal», har hun en del å sette seg inn i når det kommer til vannkraft, i tillegg til å gå ut oppsigelsestiden i Elvia.

– Foreløpig har jeg jo en jobb å gjøre her i Elvia, så jeg jobber med å ivareta den på best mulig måte. Men det er klart at perioden fremover vil være fylt med forberedelser, avslutter hun.