Det er Ragnhild Janbu Fresvik som blir ny konsernsjef. Hun kommer fra Grieg Gruppen, en arbeidsgiver hun har hatt i ni måneder, etter å ha startet i april i år som investeringsdirektør.

– Det ble et kort opphold i Grieg Gruppen?

– Ja, noen ganger dukker det opp muligheter man ikke har planlagt for. Jeg mener dette var en mulighet som var for spennende til å la gå fra seg. Dette valget handler ikke om å dra fra noe i Grieg, men det å få muligheten til å lede et selskap som skal være en drivkraft i det grønne skiftet. Dette var en mulig jeg rett og slette ikke kunne la gå fra meg, sier Ragnhild Janbu Fresvik til Europower.

Dialekten avslører at hennes hjemtrakter er i Midt-Norge – ikke på Vestlandet.

– Det er sant, men jeg har bodd i Bergen lenger enn i Trondheim. Her har jeg bodd i mange år.

– Hva er din erfaring med kraftbransjen?

– Jeg har hatt åtte år som konserndirektør i Sparebanken Vest, og gjennom det har heg fått kunnskap om hele bredden av næringslivet på Vestlandet. Jeg har god kjennskap til kraftbransjen fra den finansielle siden. Så jeg føler at dette er en næring jeg har god innsikt i gjennom at jeg har jobbet så lenge for Sparebanken Vest, sier hun til Europower.

Vil prioritere å bli kjent med organisasjonen

Spurt om hva hun kommer til å ta tak i først - hva som er mest presserende, svarer hun;

– Når jeg tar over - som ny fra utsiden, er det viktigst å bli godt kjent med organisasjonen og de mange kompetente folkene som jobber der. For meg blir det viktig å forstå bransjen fra de som sitter med skoene på. Det er de som vet hvor skoen trykker. Vi må også få skalert de forretningsområdene vi har lansert og forstå bedre hvordan vi kan bruke ny teknologi.

Fresvik legger til;

– For min del kommer jeg til å investere mye tid i felten i starten - lære meg bransjen fra innsiden og få praktisk kunnskap, sier hun.

Hun har tidligere vært konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

I august ble det kjent at Jannicke Hilland hadde levert oppsigelse på sjefsjobben i Eviny – etter sju år ved roret. I oktober startet hun i ny jobb som konserndirektør i Telenor med ansvar for infrastruktur. Kristin Aadland som er konserndirektør for Entreprenør og marked i Eviny, har vært konstituert i stillingen.

Fresvik starter i sin nye jobb i april 2023.