I det relativt nystartede strømselskapet Wattn, er det duket for endringer på toppen, når administrerende direktør Øystein Vikingsen Fauske har sagt opp jobben sin og forlater energibransjen. Han er ansatt som toppsjef hos klesprodusenten Devold of Norway.

Fauske ble ansatt da Wattn ble startet i mars 2021. Selskapet er eid av Tafjord, Sogn og Fjordane Energi (SFE), Tussa, Sognekraft, Stryn og Vestlandsenergi. I en pressemelding oppgis det at Wattn har 110.000 kunder.

– Det ble bare to år - hvorfor så kort tid?

– Av og til dukker det opp muligheter som er for spennende til å si nei til og dette er en slik. Jeg slutter etter nesten to år på tross av at det har vært en fantastisk tid i Wattn der vi har vært gjennom en veldig spennende reise, sier han til Europower.

Fauske avviser at dette betyr at han er lei av energibransjen.

– Nei, det har først og fremst vært veldig spennende og lærerikt.

– Krevende marked

Spurt hva som har vært utfordringene å stå i en slik jobb i dagens strømmarked, svarer han;

– Det er et krevende marked både med tanke på prisutviklingen med ekstrem volatilitet og liten forutsigbarhet, sterkt fokus på bransjen i media og generelt sterk konkurranse. Wattn har på tross av dette greid å få en god posisjon i markedet med mål om å gi kundene våre gode råd og innsikt til å kunne ta gode valg og til å redusere energiforbruket som både er positivt for lommeboka og miljøet.

Frem til det er ansatt en toppsjef i stillingen, vil Bjarne Dybvik, som er tidligere administrerende direktør for SFE Kraft, gå inn som konstituert i stillingen.

– Hva slags leder bør man hente inn etter deg?

– Jeg tror det er viktig å finne en leder som kan fortsette utviklingsreisa med fokus på god kundeopplevelse og innovative, digitale løsninger.

Fauske har sin siste arbeidsdag i selskapet 31. januar 2023.