I Nordkraft er Maria Dahl ansatt som kraftverksjef og får dermed ansvaret for drift av 50 vann- og vindkraftverk. I en melding fra konsernet heter det at noen av disse kraftverkene eier Nordkraft selv, mens andre driftes for andre. Samtidig er denne porteføljen i vekst, og antallet øker allerede i år.

– Hvordan blir det å få lederansvar?

– Det er en del av min utdanning jeg ikke har jobbet med så mye fram til nå så det ser jeg virkelig fram til å få bruke mer tid på, så vil jeg vel kalle meg mer en tilrettelegger enn leder. Det er svært kompetente folk jeg skal legge til rette for at skal kunne bruke sin tid på det som er Nordkrafts kjernevirksomhet – drift av våre kunders og egne kraftverk, skriver Dahl i en e-post til Europower.

– Daglig drift alltid viktigst

Dahl har jobbet i Nordkraft siden 2006, og har jobbet med kraftverksprosjekter innen vann og vind siden da. Dahl er utdannet ingeniør innen bygg og anlegg, med PØL (Praktisk økonomi og ledelse) i tillegg. Senere har hun også tatt en MBA (Master of Business Administration).

– Det er vel ikke mange kvinner i denne type stillinger i kraftbransjen? Hva tenker du om det?

– Det stemmer nok, uten at jeg har noen statistikk på det. Det har vel historisk vært en typisk mannsdominert bransje, men så må jeg jo samtidig si at jeg har vært i denne bransjen i over 15 år og har sjelden reflektert over akkurat det i min hverdag.

Når Europower spør hva hun tenker er bransjens største utfordringer nå, svarer hun;

– Bransjen har vel flere utfordringer, men for oss er den daglige driften alltid viktigst. Vi må uavhengig av kraftpriser og nye pålegg jobbe for effektivisering og forbedring av egen drift. Vi kan ikke påvirke strømprisen men vi kan bli bedre på daglig drift, mener hun.