Vestlandets største kraftselskap, Eviny, går inn som sponsor av løperen Karsten Warholm – et sponsorat som varer ut OL-sesongen 2024. Det er ikke kjent hvilken verdi avtalen har.

– Har du noe forhold til eller kjennskap til kraftbransjen?

– Dei siste åra har eg fulgt med en del på det som skjer i kraftbransjen. Det er likevel gjennom prosessen som eg og teamet mitt har hatt med Eviny dei siste månadane eg virkelig har lært mykje om bransjen. Det å sjå det heile i en større sammenheng enn kun straumleveranse og pris. Det har vore veldig interessant og eg ser fram til å lære enda meir gjennom samarbeidet med Eviny, sier Warholm i en kommentar til Europower.

Han forteller at han er opptatt og strøm og prøver å spare der han kan.

– Ja det vil eg seie. Straumapp blir flittig brukt og eg har blitt meir bevisst eige straumforbruk. Eg har konkurransar med meg sjølv i forhold til forbruket mitt, prøver å spare mest mulig og for eksempel ladde bilen på gunstige tidspunkt, sier Warholm.

Skal gjøre Eviny kjent

Ifølge konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny, Rune Indrøy, startet samtalene mellom partene i fjor sommer.

– Det er ikke tilfeldig at vi ønsket å få til et samarbeid med Karsten Warholm. Han er en særdeles spennende samarbeidspartner, langt utover det å løpe fenomenalt på 400 meter hekk. Det er en kar med strålende verdier. Strålende verdier har i høyeste grad også trener Leif Olav Alnes, sier Indrøy i en melding fra selskapet.

Nå håper Indrøy at sponsoratet skal gjøre at flere merker seg Eviny som selskap.

– Eviny-navnet er naturlig nok helt ukjent for mange. Karsten skal bidra til å gjøre noe med det. Han blir vår ambassadør, og skal hjelpe oss med å sette fart på det grønne skiftet. Karsten blir sentral i merkevarebyggingen, og vi er utrolig stolte over å ha verdens fremste friidrettsutøver på laget, sier han.

Videre i meldingen sier Warholm at han gjerne tar på seg jobbben som frontfigur for det grønne skiftet.

– Jeg håper jeg kan være et ansikt utad for den generasjonen som må stå i det grønne skiftet, og være med å drive det framover. Vi må sette fart på det grønne skiftet, og jeg kan jo en og annen ting om fart, sier han i meldingen.