Pedersen jobber i dag som redaktør i Teknisk Ukeblad, og har tidligere også vært redaktør i Kommunal Rapport og avisen Driva. Han har tidligere hentet hjem en rekke priser, både som årets redaktør i Fagpressen, Fagpressens gravepris, Fagpressens innovasjonspris – og han ble i 2016 kåret til årets redaktør i Oslo og Akershus redaktørforening.

– Europower har en lang tradisjon som det viktigste nyhetsmediet i kraftbransjen. Norge og Europa står foran en stor energiomstilling. Europower har et glimrende utgangspunkt for å være tettest på elektrifiseringen og best på den kommende satsingen på fornybar energi i norsk næringsliv. Å få lov til å lede det kunnskapsrike laget som utgjør redaksjonen og den kommersielle avdelingen, er en stor ære, sier Pedersen.

Han har tidligere bakgrunn fra Kommunal Rapport og avisen Driva. – Med Pedersen får vi en tydelig redaktør som har bred erfaring fra med å sette dagsorden, grave frem saker – og omsette journalistikk og data i verktøy som gir betalingsvilje. Jeg er veldig fornøyd med at han vil bli med på vekstreisen vi skal gjøre med Europower de neste årene, sier konsernsjef i NSHT Trond Sundnes.

Europower er Norges ledende nyhetsleverandør og analysebyrå om og for kraftbransjen, gjennom europower-energi.no, magasinet Europower Energi og kundemagasinet Vår Energi. I vår fusjonerte Europower med enerWE som dekket den norske energibransjen, koblet med et sett med kommersielle tjenester.

– Jeg har vært så privilegert at jeg har hatt spennende oppgaver i flere kunnskapsbaserte nyhetsmedier tidligere. Å bidra til at Europower får enda større gjennomslag, flere lesere og større nedslagsfelt digitalt er noe jeg ser veldig fram til, sier Pedersen.

Pedersen overtar etter Tor Gjendem som fortsetter i stillingen ut september.

– Gjendem har lagt ned et betydelig og imponerende arbeide for NHST og Europower i over 30 år, og har bygd selskapet til den posisjonen det har i dag. Han fortsetter de neste månedene og blir med for å sikre en god overgang til høsten, sier Sundnes.