Hark Technologies leverer smarte dingser som strømselskapene kan selge videre til sine kunder. Fra før var det gründerne Joar G. Harkestad og Ørjan Svendsen som var hovedeiere i teknologiselskapet, og kontrollerte over 85 prosent av aksjene.

Etter emisjonen, som var rettet mot Skagerak Energi og NTE, sitter Skagerak med 34 prosent av aksjene i selskapet, mens NTE sitter med litt over 10 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet. Resten av aksjene eies av gründerne og ansatte.

I tillegg til kapital overfører Skagerak sine rettigheter til smart elbillading fra det nederlandske selskapet Jedix.

– Frem til nå har man kunnet lade elbilen basert på spotprisen på strøm. Nå blir det også mulig å styre ladingen automatisk basert på både spotpris og nettleiepris. Det vil gi forbrukeren lavere kostnader, sier Harkestad i pressemeldingen.

Mer muskler og flere folk

– Kapitalinnhentingen gir oss finansielle muskler til videre vekst og ekspansjon. Vi skal øke vår markedsandel i Norge, samtidig som kapitalen skal være med på å bringe oss inn i nye markeder, sier Harkestad videre.

Svein Erik Olesen i Skagerak Energi. Foto: Privat

Harkestad forteller at selskapet vil øke staben, spesielt innenfor salg og kundeoppfølging, men også på utviklingssiden. Hark har stor pågang av nye selskaper som vil bli kunde av oss, ifølge gründeren.

– Vi ble imponert over teamet i Hark Technologies og momentet de har i markedet, og gjennom aktivt eierskap og samlet god kompetanse ser vi frem til å bli med på reisen videre, Svein Erik Olesen, Director M&A i Skagerak Energi.

Hark Technologies leverer i hovedsak strømstyringstjenester til strømselskap. De største kundene i dag er Helgeland Kraft, NTE og Wattn. Selskapets kunder selger strøm til nærmere 600.000 husstander i Norge.

– Vi har vært investor og kunde i selskapet i et par år nå, og er svært fornøyde med selskapets løsninger. Flere tusen av våre kunder bruker disse hver dag i kombinasjon med Mitt NTE appen. Vi ser for oss at løsningene skal tas i bruk av enda flere av våre kunder i tiden som kommer, sier Svein Olav Munkeby, Konserndirektør i NTE.