Forrige uke ble det kjent at Mona Askmann rykker opp i konsernet og går fra stillingen som daglig leder i Norgesnett til å bli administrerende direktør i Fredrikstad Energi. Dermed er plassen som toppsjef i nettselskapet Norgesnett ledig.

Til Europower opplyser Askmann at det er Vidar Kristoffersen (51) som er konstituert i stillingen etter henne. Han kommer fra stillingen som avdelingsleder for Nettutvikling i Norgesnett, og har vært i konsernet siden 2010.

– Jeg skal i konstitueringsperioden sikre stabil stødig kurs, holde moment i pågående prosjekt, yte god kundeservice og ikke minst ta godt vare på våre dyktige og lojale medarbeidere, sier Kristoffersen til Europower.

– Hva tenker du om det nokså utfordrende markedet du nå skal lede et selskap i?

– Det blir utvilsomt utfordrende, men også veldig spennende. Nå er hele bransjen virkelig blitt satt på prøve. En viktig prioritet og utfordring er å sikre at alle som bestiller, innen rimelig tid og kost, får tilgang til nødvendig elektrisk kraft, for blant annet nå felles klimamål. Vi håndterer konkrete bestillinger fra store industribedrifter som, for å overleve, må konvertere energikrevende prosesser fra fossilt til elektrisitet. Det er frustrerende å oppleve at vår tidsplan for å bygge overføringskapasitet ikke imøtekommer kundens behov og forventning, sier han.

– Hva vil bli de største utfordringene?

– Vi må sette enda større fokus på sikker strømforsyning og god beredskap. Fysiske- og IT sikkerhetstiltak kan alltid forbedres, her handler det om å sette av midler og være steget foran. På kort sikt har også vi utfordring med skyhøye strømpriser, og raskt voksende mindreinntekt. Vi er i løpende vurdering om hvorvidt nettleien må settes veldig opp eller om varslet strømstøttepakke til nettselskapene kommer i tide. Vi krysser fingrene for det siste, sier han.

Av utdanning er Kristoffersen sivilingeniør i automasjon.