Etter litt over seks år i Energi Norge, har myndighetskontakt Bendik Solum Whist valgt å si opp stillingen for å starte i en annen jobb.

Myndighetskontakt i Energi Norge, Bendik Solum Whist . Bendik Solum Whist. Foto: Caroline Roka/Energi Norge

– Ble det for lite action i energibransjen?

– Det er absolutt ikke mangel på action! Men det er rett og slett sånn at jeg har vært i Energi Norge i seks år og gjort mye av de samme arbeidsoppgavene. Noe som har vært nytt, er for så vidt podkasten «Fornybaren» som min kollega Aslak og jeg startet opp under pandemien. Utover det har jeg hatt den samme rollen alle i disse årene, forteller Whist til Europower.

Nå følte han at tiden var inne for å prøve noe nytt.

– Jeg har jo tenkt at jeg på et eller annet tidspunkt bør gjøre noe annet i en annen bransje og utvide horisonten. Det skader jo ikke å lære noe nytt!

Farvel til podkast

For folk i energibransjen er han kanskje mest kjent som én av to programledere i den ukentlige podkasten «Fornybaren». Siden juni 2020 har Whist sammen med Energi Norge-kollega Aslak Øverås produsert en podkast om energi. Nå må Øverås lete etter en ny makker.

– Kunne du ha fortsatt som programleder i «Fornybaren»?

– Jeg har ikke snakket med Energi Norge om at jeg kan fortsette med podkasten. Men det blir nok litt strevsomt å ha to jobber – jeg kan ikke være halvveis inne et sted og halvveis inne et annet sted. Av hensyn til meg selv, min familie og min nye arbeidsgiver er det kanskje best slik.

– Men blir det ikke rart å ta farvel med «Fornybaren»?

– Jo, absolutt. Aslak og jeg har jo startet dette sammen og har vår gruppe med faste lyttere. Jeg har et håp om at det går an å finne en fullgod erstatter som kan være med på å videreutvikle den infokanalen som Fornybaren faktisk har blitt for folk både innenfor og utenfor energibransjen. Men jeg utelukker ikke at jeg kan gjøre en gjesteopptreden, hehe.

Satser på dagligvare

Whist går altså til en jobb som bransjedirektør for dagligvare i Hovedorganisasjonen Virke.

– Nå går jeg til en bransje som har stor betydning for alle folk – i likhet med strømbransjen. Alle trenger dagligvarer og alle trenger strøm. Jeg ser for meg at dette er en bransje som i likhet med strømbransjen har mange utfordringer der noen aktører har vært der lenge, samtidig som nye kommer til. Dagligvarebransjen er også en bransje som viser at de er opptatt av bærekraft for eksempel ved å etablere solkraft på takene og lansere energisparende tiltak. De ønsker å bidra i det grønne skiftet, mener Whist.

Bendik Solum Whist starter i sin nye jobb i desember.