Allerede før det er klart at de to organisasjonene blir slått sammen, erklærer de en større målsetning:

På sikt ønsker man også å bringe inn bedrifter og organisasjoner som representerer andre teknologier enn vind- og vannkraft, heter det i en pressemelding.

I en fellesuttalelse sier Energi Norge-sjef Knut Kroepelien og Norwea-sjef Åslaug Haga at samspillet mellom vind-, vann-, solkraft, nett og andre teknologier blir viktigere.

– Da er det naturlig å samle fornybarnæringen i én organisasjon som kan gi oss en sterkere og tydeligere stemme, sier de.

Effektivisering

De skriver at målet for samtalene er en organisasjon som skal favne hele bredden innen fornybar energi. Som når selskaper slår seg sammen bruker de ordet effektiviseringsgevinst

– Vi mener det vil være en effektiviseringsgevinst i å samle norsk fornybarkompetanse og å skape bredere faglige møteplasser for fornybarnæringen. Vi håper å konkludere i løpet av høsten, og vi ønsker å bygge et fornybarlag som også er attraktivt for aktører innen andre teknologier som blant annet solenergi og hydrogen, sier Haga og Kroepelien.

Mens Norwea en frittstående interesseorganisasjon for vindkraft med 116 medlemmer, er Energi Norge en NHO-organisasjon med 335 medlemmer.

Energi Norge og Norwea har lagt ved dette fotobeviset på at de allerede samarbeider godt. Her er lederne Kroepelien og Haga i en felles samtale med statsråd Terje Aasland. Foto: Organisasjonene