Prisen vil være 3,01 kr/kWh for prisområde Sørlandet, som altså omfatter Vestland sør for Hardangervidda, Rogaland, Agder, Telemark og gamle Vestfold.

Det viser tall fra Nord Pool søndag. Prisen er før nettleie, avgifter og ikke minst strømstøtte. En vanlig forbruker må grovt regnet betale 2 kr/kWh med en slik døgnpris og 80 prosent strømstøtte for all strømpris over 70 øre før merverdiavgift.

Det er vanlig at prisen stiger fra søndag til mandag, men døgnprisen er den høyeste i år og bare slått av to dager før jul i desember i fjor, viser Nord Pools historikk.

Made with Flourish

Enda høyere i Nord-Europa

Prisene i både Danmark, Tyskland, de baltiske landene og Finland blir enda høyere enn i NO2. I Tyskland ligger strømprisene på over 4,50 kr/kWh før nettleie og avgifter mandag kveld, og over 4 kr/kWh i morgentimene. Prisene i Danmark følger stort sett de tyske gjennom hele døgnet.

Dermed blir det også eksport av strøm fra Sørlandet til Danmark mandag. Det blir også eksport fra de norske prisområdene til Sverige. Mye av dette henger sammen med uregulert kraft som må produseres nå eller gå tapt, men det finnes ikke offentlige data som viser hvor mye av produksjonen hver dag som er beregnet å være uregulert kraft.

Eksport til UK snur på kvelden

I Storbritannia ligger prisene i hovedsak over strømprisene på Sørlandet mandag. Dermed blir det også eksport av strøm til den britiske øya fram til klokka 22 mandag kveld, før det blir import av kraft fra britene de to siste timene av døgnet.

Nå er den nye nettleien her - her er dingsene som kan hjelpe deg

I Oslo-området (NO1) og for Vestlandet nord for Hardangervidda (NO5) blir døgnprisen på 179 øre/kWh. Det er den høyeste døgnprisen siden 1. juni, men et godt stykke under toppnivået i området.

I Midt-Norge (NO3) og Nord-Norge (NO4) blir døgnprisen som vanlig nær null med 3,29 øre/kWh før nettleie og avgifter. Dette er likevel den høyeste strømprisen i regionene de siste to ukene.