Onsdag ble det kjent at Marius Holm, som er leder i miljøstiftelsen Zero, slutter i stillingen til sommeren - for å bli konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy.

Styreleder i Miljøstiftelsen Zero - Erik Sauar - forteller til Europower at det ikke kom som noen stor overraskelse at Holm nå forlater organisasjonen.

– Siden lederjobben i Zero er en åremålsstilling, er dette noe jeg har vært forberedt på. Holm har jo sittet i nesten to hele perioder. Det har vært en god, lang periode. Og Marius og jeg har hatt en veldig åpen og god dialog i de fire årene jeg har vært styreleder. Jeg har vært forberedt på at vi skulle starte denne prosessen til høsten. Nå blir det våren, og det er helt greit. Jeg tror det er sunt for både organisasjoner og lederne at de bytter beite innimellom, sier han.

– Hva slags sjef ser dere etter nå?

– Styret skal jo inn i den prosessen nå, og siden det ikke har vært offentlig at han slutter før i dag, har vi ventet med den diskusjonen. Det er naturlig å involvere både ledergruppa og de ansatte i Zero i forhold til å bli enige om hva slags profil vi ønsker, sier Sauar.

Han legger til;

– Personlig er jeg litt åpen. Det er ikke snakk om å finne en forhåndsdefinert, smal profil som passer perfekt inn i en eller annen definisjon. Det er mange ulike lederkandidater som kan fylle en slik rolle godt.

Vy flytter kommunikasjon inn i konsernledelsen

Konsernsjef Gro Bakstad i Vy sier til Europower at det er med begeistring de ønsker Holm velkommen til konsernet.

– Vi valgte Marius fordi vi ønsker å tilføre ny kunnskap og kompetanse til oss. Vi ønsker å gjøre det enkelt å velge miljøvennlig, enkelt å reise miljøvennlig. Det er noe vi brenner for - og også noe Marius er opptatt av. Han er veldig god på kommunikasjon, og det er viktig for oss å kommunisere godt både eksternt og internt med alle våre medarbeidere, sier Bakstad.

Også hans kompetanse innenfor samfunnskontakt er tungt vektlagt, kan Bakstad fortelle.

– I transportmarkedet er det store endringer og Vy er et selskap i store endringer. Det som skjer rundt oss, og rammebetingelser er veldig viktig. I den forbindelsen har Marius kompetanse og erfaring som er nyttig og bra for oss i Vy.

Marius Holm skal starte i en nyopprettet konserndirektør-stilling, kan Bakstad fortelle.

– Kommunikasjon og samfunnskontakt er en viktig støttefunksjon - som nå flyttes opp i konsernledelsen. Vi er et selskap som betyr mye for mange, derfor ønsket vi å løfte dette opp som en del av mitt team, avslutter Bakstad.