Det forteller Arnt Inge Sætern i en melding han har sendt til Europower tirsdag formiddag.

– Oppdraget til Elekt er å hjelpe kundene å mestre strøm. Vi har den siste tiden konkludert med at vi best leverer på dette oppdraget gjennom å ta en uavhengig rolle i markedet uten bindinger til strømsalg, skriver Sætern.

Selskapet har derfor bestemt seg for å slutte med salg av strøm.

– Den siste tiden har vi vært på leting etter en ny leverandør til våre strømkunder. Vibb pekte seg da ut som det beste alternativet. Våre kunder får i dag informasjon om at Vibb blir deres nye strømleverandør fra 1. april, skriver Sætern.

Hadde markedets billigste avtale

Elekt kom på markedet for to år siden. Da lanserte selskapet en ny måte å selge strøm på. I 2021 hadde selskapet bare en omsetning på knapt 4 millioner kroner. Medieselskapet Polaris Media kom inn på eiersiden i januar i fjor. Da var selskapet verdsatt til 150 millioner kroner.

Selskapet har markert seg ved svært lavt påslag (1 øre/kWh) og ingen faste avgifter. Det førte til at Elekt for et år siden havnet på toppen av Europowers oversikt over de beste varige strømavtalene.

I begynnelsen av desember skiftet imidlertid Elekt modell. Da begynte selskapet å ta betalt av kundene for å bruke appen for å følge med på strømforbruket.

– Alle selskaper må på et tidspunkt begynne å tjene penger, sa Sætern den dagen til Europower.

Vibb er et strømsalgselskap som er en del av det nye konsernet Å. Dette er også et helt ferskt strømsalgselskap. Siste regnskapstall er fra 2021, da omsetningen var på under 5 millioner kroner.

Europower vil følge opp saken.