Birgitte Jourdan-Andersen overtok etter Eivind Hodne Steen som leder av Energi Norges kontor i Brussel 1. oktober. Jourdan-Andersen har jobbet i Energi Norge i drøye to år, hovedsakelig med problemstillinger knyttet til Norges tilknytning til det europeiske energimarkedet, europeiske reguleringer og hvordan dette påvirker rammebetingelsene til norsk fornybarnæring. Hun begynte sin karriere som advokat i Arntzen de Besche.

I vår ble Kristian Løksa ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i NVE. Nå styrkes NVEs kommunikasjonsavdeling med Mette Vinther Talberg, som blir senior kommunikasjonsrådgiver. Hun kommer fra stillingen som PR-sjef i Coca Cola Norge.

Ida Matilde Falch. Foto: Akershus Energi Varme

Ida Matilde Falch er fast ansatt som daglig leder for Akershus Energi Varme, etter å ha vært konstituert i stillingen siden februar i år. Den nye sjefen i Akershus Energi Varme er utdannet sivilingeniør i Energi og miljø fra NTNU, og begynte å jobbe med fjernvarme i Norsk Energi i 2006. Siden 2008 har hun vært rådgiver i Akershus Energi Varme, i 2016 ble hun innleid som prosjektansvarlig og i 2018 ble hun fast ansatt.

Joakim Johnsen. Foto: Aquila Capital

Joakim Johnsen er valgt inn som nytt styremedlem i Småkraft AS. Han erstatter Jan Erik Schulien. Johnsen er leder av Norden-kontoret i Aquila Capital og har også arbeidet 13 år i Statkraft/SN Powers internasjonale divisjoner, blant annet som landssjef for Statkraft Brasil og finansdirektør i SN Power Peru.

Natalie Sial. Foto: Vattenfall

Natalie Sial er ansatt som ny pressesjef for Vattenfall i Sverige. Sial kommer fra stillingen som pressesekretær for innenriksminister Mikael Damberg og har også vært pressesekretær for tidligere arbeidsmarkedsminister Ylva Johansson.

Anna Borg. Foto: Vattenfall

Anna Borg tar over etter Magnus Hall og blir ny administrerende direktør og konsernsjef i Vattenfall. Borg har siden 2017 vært finansdirektør i Vattenfall. Tidligere har Borg vært sjef for Vattenfall Markets, den nordiske salgsvirksomheten, den svenske varmevirksomheten og salg mot europeiske privatkunder.

Mads Nipper. Foto: Grundfos

Styret i Ørsted har utnevnt Mads Nipper til administrerende direktør og konsernsjef i Ørsted. Nipper skal begynne i stillingen 1. januar neste og tar over etter Henrik Poulsen. Nipper er i dag konsernsjef og administrerende direktør i det danske selskapet Grundfos. Henrik Poulsen skal fortsette i stillingen frem til utgangen av året og fungere som rådgiver for Nipper frem til utgangen av neste år.

Cecilie Weltz. Foto: Jon Gorospe/Otovo

Cecilie Ellila Weltz er ansatt som finansdirektør i Otovo på permanent basis. Weltz har vært fungerende finanssjef siden juni. Da opplyste Otovo at medgründer Lars Syse Christiansen sluttet som finansdirektør for å etablere et nytt selskap i en annen bransje. Weltz har en master i finans fra NHH og kom Otovo fra selskapet Verdane i februar. Tidligere har hun vært i Swedbank og jobbet med finans og transaksjoner.

Erik Børsheim. Foto: Freyr

Freyr har ansatt Kenneth Yan som VP of Operations og Eirik Børsheim som produktingeniør for å styrke teamet som bygger Norges første LiB-batteriproduksjonsanlegg. Kenneth Yan, har de siste to årene vært administrerende direktør for Cham Battery i Kina med to battericellefabrikker og ett batteripakkeanlegg med mer enn 800 ansatte. Eirik Børsheim var tidligere sjefsingeniør for eMarine-segmentet i Leclanche SA og har hatt ulike stillinger relatert til energilagring i Siemens, knyttet til litium-ion-batterier og energilagringsprodukter som BlueValt ES, samt innen marine og offshore løsninger.

Henrik Sætness. Foto: Statkraft

Henrik N. Sætness er utnevnt som ny konserndirektør for konsernstaber i Statkraft fra 1. oktober. Sætness kommer fra stillingen som direktør for strategi og analyse. Han overtar stillingen etter Jon Vatnaland som allerede har sluttet og startet i ny jobb hos HitechVision. I mellomtiden har finansdirektør Anne Harris fungert også som konserndirektør for konsernstaber. Sætness begynte i Statkraft i 2009 og har ledet strategi- og analyseavdelingen siden 2017. Før han kom til Statkraft hadde Sætness ulike lederoppgaver i Norsk Hydros energidivisjon og i programvareselskapet Navita Systems.

Karina Halstensen Birkelund. Foto: Småkraft

Karina Halstensen Birkelund blir ny direktør for forretningsutvikling i Småkraft AS. Halstensen Birkelund er utdannet siviløkonom i Executive MBA innen strategi og finans. Hun kommer fra stillingen som prosjektleder i BKK. Halstensen Birkelund vil tiltre i stillingen hos Småkraft ved årsskiftet.

Jon Sveinar Fløttum. Foto: Rambøll

Jon Sveinar Fløttum skal lede Rambølls satsing på vindenergi i Norge. Han har lang erfaring fra vind- og energibransjen. Han har blant annet vært prosjektleder for China Oilfield Services Limited (COSL) før han i 2011 kom hjem og opprettet Enercon Service Norway AS. Etter noen år som selvstendig konsulent for energibransjen, startet han tidligere i år hos Rambøll Norge og leder nå avdelingen Vind i Norge.

Jan-Erik Brattbakk. Foto: Ringerikskraft

Jan-Erik Brattbakk tar over som daglig leder i Ringerikskraft Nett. Kravet om funksjonelt skille som trer i kraft ved årsskiftet gjør at Ringerikskraft Nett får ny daglig leder. Jan-Erik Brattbakk har vært operativt ansvarlig for nettvirksomheten til Ringerikskraft siden 2002, men tar nå over ansvaret som daglig leder.