Fra klokken 12 til klokken 13 lørdag får hele landet nullpriser. Det viser tall fra strømbørsen NordPool.

I timen etter, fra klokken 14, bikker prisen null og havner over på minussiden. Hele landet får da en strømpris på nesten -3 øre/kWh.

I timen etter er trenden lik, og hele landet får en strømpris på litt over -2 øre/kWh.

Der stopper minusprisene for sørlige Norges del.

I den nordlige delen av landet er saken en annen – der får de minuspriser igjen i døgnets tre siste timer. Den aller billigste timen er mellom 23:00 og 00:00, hvor strømprisen da blir -4 øre/kWh.

Mye import fra kontinentet

Det er altså mellom klokken 14:00 og 15:00 at strømprisen i sørlige Norge er billigst i morgen. Den timen importerer NO2 (Kristiansand-området) en hel del kraft fra både Tyskland, Danmark og Nederland.

I denne timen er det nemlig minuspriser i store deler av Europa. De to landene som skiller seg ut, og som ikke har null- eller minuspriser denne timen er Polen og England. Derfor eksporterer vi mye strøm til England denne timen.

Problemer med auksjonen i Nederland

Fra klokken 13.00 til 16.00 går eksporten for fullt fra Nederland til Norge.

Nederland opplevde i dag problemer med auksjonen. Det førte til at morgendagens strømpriser ble forsinket på NordPool sine sider.

Problemet for Nederland var at prisen var for lav.

Mye sol og vind fører til veldig lave priser klokken 15 lørdag.

Nederlenderne får da betalt 200 euro/MWh for å bruke strøm. Det tilsvarer cirka 2,30 kr/kWh i betaling.

Den nederste prisgrensen i auksjonssystemet er 500 euro/MWh, noe som tilsvarer nærmere 6 kr/kWh. Ny auksjon kan utløses hvis prisen går under minus 150 euro/MWh, altså cirka minus 1,70 øre/kWh. Det var det siste som skjedde i Nederland nå.