Tirsdag blir døgnprisen for strøm i Sør-Norge på 3,78 kr/kWh før nettleie, avgifter og eventuell strømstøtte, viser tallene fra Nord Pool tirsdag ettermiddag.

Det er omtrent 1 kr/kWh dyrere enn mandag, og på linje med gjennomsnittet så langt i september. Det prisfallet som kom i helga, er altså allerede forbi.

Prisene blir de laveste klokka 01.00 natt til onsdag, da nivået er på 2,75 kr/kWh i Sør-Norge. Så stiger nivået til godt over 4 kr/kWh onsdag morgen, men toppen blir nådd først klokka 19 – da koster strømmen 4,98 kr/kWh.

Made with Flourish

Ut mot forbruker gir det en pris på rundt 6,80 kr/kWh før strømstøtte, avhengig av nivået på lokal nettleie. Forutsatt at strømprisen for september blir slik snittet er til nå, betyr det at kostnaden for en forbruker i den dyreste timen onsdag blir på rundt 3,40 kr/kWh. Da dekkes altså rundt halvparten av strømregningen av strømstøtten.

Til sammenlikning er den billigste timen onsdag såpass lavt priset, at strømmen nærmest blir gratis før nettleie og avgifter.

Strømprisene er lavere nå enn i begynnelsen av september, men prisene er altså nå oppe igjen på gjennomsnittet for måneden så langt.

Made with Flourish

Døgnprisene er omtrent de samme i Sør-Norge, Tyskland, Danmark og Storbritannia. Dermed blir det heller ikke den veldig store eksporten eller importen. Internt i Sør-Norge flyter også strømmen i forskjellige retninger. Likevel: Totalt sett flyter det 16 GWh mer inn til NO2, enn det flyter ut. Dermed kan produsentene spare en tilsvarende mengde vann.

Pristoppen i Europa ligger på rundt 6 kr/kWh i Tyskland klokka 19.