Det viser tallene fra Nord Pool søndag ettermiddag.

Etter at Midt-Norge søndag har satt ny bunnrekord i strømpris for ett døgn, øker den mandag til 14 øre/kWh – samme nivå som i Nord-Norge. Dette er engrosprisen på børsen, i tillegg kommer nettleie og eventuelle avgifter.

Dermed er det ti dager siden trønderne sist hadde strømpris over 30 øre/kWh. Vi må tilbake til oktober i fjor for å finne en lengre periode med døgnpriser under 30 øre/kWh.

Natt til mandag og sent mandag kveld blir prisen i de to nordligste områdene 4-5 øre/kWh. I til sammen ni timer ligger prisen under 10 øre/kWh i Trondheim og Tromsø.

I Sør-Norge skyter prisene i været igjen etter helgen. Døgnprisen blir på drøyt 84 øre/kWh, og den blir helt marginalt høyere i NO2 (Kristiansand) enn i NO1 (Oslo) og NO5 (Bergen).

Likevel: prisene i sør er nå på sitt laveste siden august for to år siden, da Russland trappet opp energikrigen mot Europa.

Det er nå 12 dager siden strømprisene i Sør-Norge var over 1 kr/kWh på Nord Pool. Grafikken under viser døgnprisene i de forskjellige områdene. Du kan klikke på navnet på prisområdene over grafen, for å vise eller skjule hvert enkelt område.

Søndag var det seks timer med negative priser i hele landet midt på dagen. Det henger sammen med høy produksjon av særlig solenergi i Europa, kombinert med lavt forbruk i helgene. Siden forbruket øker på hverdagene, er det ikke nok sol til å dekke etterspørselen. Dermed unngår også produsentene å tape på å produsere strøm.