Fra torsdag til fredag må man ned på desimalnivå for å finne en forskjell i spotprisen. Igjen er det de nordlige prisområdene som får den dyreste strømmen i landet.

Den sørlige delen av landet får fredag en døgnpris på 136 øre/kWh, mens de nordlige prisområdene må betale 137 øre/kWh.

Det er altså bare ett øre som skiller strømprisen innad i landet. Fredagens spotpris følger dermed trenden vi har sett de siste dagene: lite prisforskjeller mellom nord og sør, hvor nord er litt dyrere.

Selv med dyre strømpriser de siste dagene, har det alltid vært timer i løpet av døgnet hvor strømprisen har vært under 1 krone/kWh. Det skjer ikke i morgen.

Fredag er det ingen timer i løpet av døgnet hvor prisen er under 1 krone/kWh. Det gjelder alle de norske prisområdene.

Fjerde gang noensinne

Ifølge Nord Pools statistikk tilbake til 2013, er det fjerde gang dette fenomenet inntreffer: pris over 1 kr/kWh hele døgnet i alle prisområder.

Første gang var 27. og 28. november 2021, altså før selve Ukraina-krigen startet, men etter at Russland hadde begynt å begrense Europas tilgang til gass.

Så skjedde det igjen 12. desember i fjor, da strømprisene var på sitt aller høyeste. Men selv i den perioden var det altså bare ett døgn med kontinuerlige priser over 1 kr/kWh i alle norske prisområder.

Prisutviklingen så langt i november

November måned startet med vesentlig lavere priser enn hva vi har hatt de siste dagene.

Nedenfor kan du se hvordan de norske strømprisene har utviklet seg så langt i november:

For ti dager siden var altså forskjellene mellom de sørlige og nordlige prisområdene mindre enn hva man var vant med. Deretter var forskjellene mellom nord og sør store igjen.

Siden 14. november har prisen samlet seg igjen, og nå har altså prisen i nord gått litt over den sørnorske prisen.