Søndag faller strømprisene igjen til under null i hele Norge, bortsett fra i Bergen-området (NO5).

  • Østlandet (NO1), Sørlandet (NO2), Midt-Norge (NO3) og Nord-Norge (NO4) har priser på minus 2 til minus 6 øre/kWh i fem timer fra klokken 11 søndag formiddag. Det er også null-pris i timen før og etter denne perioden.
  • Vestlandet (NO5) har en strømpris på 1 øre/kWh i syv timer fra klokken 10 søndag morgen.

Døgnprisen i Midt-Norge og Nord-Norge blir mer enn halvert fra lørdag til søndag, og ender på 11 øre/kWh. I Oslo blir døgnprisen søndag drøyt 42 øre/kWh, det laveste nivået på to uker. På Sørlandet, som inkluderer sørlige del av Vestland, Rogaland, Telemark og Vestfold, ender døgnprisen på 46 øre/kWh. Bergen-området blir liggende mellom disse i pris: knapt 44 øre/kWh.

Grafikken viser hvordan prisene blir hver time søndag. Klikk på navnene på områdene for å vise eller skjule dem.

Betaler for å levere strøm

Som Europower fortalte torsdag, er det feil på strømkabelen mellom Norge og Storbritannia. Feilen ligger på norsk side, og sørger for at kapasiteten er halvert.

Søndag er planen eksport fra Norge gjennom hele døgnet.

Det er en egen auksjon knyttet til strømmen som sendes via kabelen til Storbritannia. Søndag må faktisk norske produsenter betale for å levere strøm dit.

Fra klokken 12 til 15 legger produsentene ut til sammen cirka 1550 euro for å levere 2,2 GWh med strøm i løpet av disse tre timene.

Betalingen samlet sett er ikke stor. Forklaringen på at produsentene selger med et lite tap, er at det er bedre betalt enn prisen i eget område i de samme tre timene.

Europower har gått gjennom prishistorikken for strømkabelen til England. Det har aldri før skjedd at produsentene har måttet betale penger for å eksportere strøm til britene.

Slik er prisene på North Sea Link-kabelen til England og i NO2 søndag: