I Norge er prisnivået fortsatt høyt, men lavere enn de aller høyeste noteringene to uker tilbake. Døgnprisen i Sør-Norge torsdag er 156 øre/kWh, med 181 øre som høyeste timepris.

Det mest påfallende i Norge er at det på nytt er etablert enorm differanse mellom sør og nord.

I Midt-Norge og Nord-Norge er døgnprisen torsdag satt til 21 øre/kWh. Strømmen koster altså mer en sju ganger så mye i sør som i nord. Høyeste timepris i nord er under 25 øre.

Ny pristopp

Nedover kontinentet tar det virkelig av i morgen. I Tyskland er døgnprisen satt til 344 euro/MWh. Til sammenligning er den sør-norske prisen i euro 152.

Kun én gang tidligere har døgnprisen i Tyskland vært over 300 euro, da den passerte 302 euro 7. oktober. Så morgendagens pris på 344 euro er en soleklar ny pristopp i Tyskland.

Høyeste tyske timepris er over 425 euro, og det er tilsvarende priser både i Belgia, Nederland, Østerrike og atomkraft-landet Frankrike.

Likevel - prisene på kontinentet blekner i forhold til britiske priser. Døgnprisen i England er 484 euro/MWh torsdag. Høyeste timepris er 1651 euro, tilsvarende 17 kroner per kWh.

Dette er ekstremt høyt, men likevel lavere enn da den britiske prisen gikk helt bananas 15. september med 30 kroner per kWh.

Nesten 80 ganger så dyrt

De to nordligste norske prisområdene er sammen med Sør-Sverige de desidert billigste områdene i hele Europa. Døgnprisen på 21 øre/kWh tilsvarer 20,5 euro/MWh.

Om vi sammenligner billige Nord-Norge med dyre England, så er døgnprisen 25 ganger høyere i England. Ser vi på timen fra klokken 17 til 18, så er prisen 79 ganger høyere i England sammenlignet med Nord-Norge.