Oppdatering søndag:

Bunnpris-rekorden omtalt i saken nedenfor sto ikke lenge. Allerede søndag var prisen lavere. Da ble det også satt ny bunnrekord i timepris i Norge. Derfor denne oppdateringen av saken.

Områdeprisen (døgnprisen) i Sør-Norge i dag (søndag) er 0,90 euro/MWh som er de laveste områdeprisen noensinne i Norge. Lørdag var prisen 0,94 euro som var første gang at prisen var under én euro.

Søndag er den altså 0,90 euro, som tilsvarer 0,98 øre/kWh. Dette er første gang områdepriser i Norge har vært under ett øre/kWh.

Søndag er det også satt en klar ny bunnrekord i timepris. I timen mellom 14 og 15 er timeprisen i Sør-Norge (NO1, NO2 og NO5) kun 0,28 euro/MWh. Dette er den laveste strømprisen som er notert noen gang i Norge uansett kategori.

0,28 euro/MWh tilsvarer 0,3 øre/kWh.

Sak publisert fredag:

Europower Energi har en rekke ganger de siste ukene skrevet om stadig nye bunnrekorder i kraftprisen. Det må vi gjøre i dag også.

Det viser oppdaterte tall fra Nord Pool.

Morgendagen (lørdag) vil ha den laveste norske strømprisdagen i historien - så langt. Områdeprisen i NO1, NO2 og NO5 (Sør-Norge) er satt til 0,94 euro/MWh, eller 1,03 øre/kWh. Det er første gang noensinne at norske områdepriser er under én euro.

Den laveste timeprisen i morgen er 0,52 euro/MWh. Ekstremt lavt, men ikke ny bunnrekord. Den ble satt søndag for to uker siden med 0,45 euro.

Den nordiske systemprisen er i morgen satt til 1,59 euro/MWh, tilsvarende 1,72 øre/kWh. Det er ikke ny bunnrekord, men det nest laveste i historien. Lørdag for to uker siden var systemprisen 1,48 euro/MWh, eller 1,61 øre/kWh.