Se sendingen eller hør den som en podkast (nederst i saken). De viktigste grafene finner du lengre ned i saken.

Spotprisene i fortsetter pristrenden nedover

Fall i Europeiske spotpriser er hoveddriveren for nedgangen i de sørnorske spotprisene. Lavere gasspris i Europa er hovedforklaringen på prisfallet.

Made with Flourish

Uvanlig kraftig løft i fyllingsgradene

For andre uken på rad løfter fyllingsgradene i vannmagasinene kraftig. Det høye tilsiget kommer av omtrent 70 prosent mer nedbør enn normalt i Norge de siste tre ukene. For Sør-Norge har det komet dobbelt så mye nedbør som normalt. Historisk lav vannkraftproduksjon i Sør-Norge, bidrar også til den store bedringen i magasinene.

Made with Flourish

Vinterprisene holder seg under prisrekorden fra august

Markedsprisene for å prissikre kommende vinter ligger under prisrekorden fra august. Prisene for en fast pris i Sør-Norge ligger nå under 4 kr/kWh, mens Midt- og Nord-Norge har mulighet til å sikre vinterprisene til under 50 øre/kWh. Prisene er fra engrosmarkedet (Nasdaq), ekslusive skatter, nettleie og eventuelt strømstøtte.

Made with Flourish

Gassprisen er fellesnevneren for både europeisk og nordiske strømpriser. Både i spotmarkedet og i terminmarkedet. Den fallende trenden i gassprisene har gitt fallende trend også strømprisene.

Made with Flourish

Nesten fulle gasslagre og mye flytende gass på vei mot Europa, gir et tilbudsoverskudd på kort sikt. Prisen for umiddelbar levering av gass er nå bare halvparten av hva prisen er for levering neste måned.

Made with Flourish

Hold deg oppdatert med Europower

Hold deg oppdatert ved å motta Europowers nyhetsbrev eller ved å laste ned vår app for mobil (søk etter Europower).

Denne uken kan du blant annet lese om Meløy Energi som vil betale kundene opp til 50.000 for å si opp en fastprisavtale for strøm, eller de nye kravene til opplysningsplikt for strømselskapene. Les også om Elklagenemda som bruker et halvt år på å behandle saker, og mange andre saker.

Vi ønsker gjerne din tilbakemelding på hvilke tema du mener vi bør dekke i disse videooppdateringene. Send gjerne en e-post til redaksjonen eller Magnus.

Under kan du lytte til lyden fra sendingen som podkast: