Neste uke er det duket for generalforasmling i Å Energi. Det blir første ordinære generalforsamling etter sammenslåingen mellom Agder Energi og Glitre Energi.

Da denne fusjonsprosessen ble ferdigstilt i fjor høst, ble det klart at det var Ann-Christin Gjerdseth Andersen - som tidligere hadde vært styreleder i Glitre Energi, som fikk rollen som styreleder i Å Energi. Agder Energis styreleder Lars Erik Torjussen - på sin side - ble nestleder i Å Energi-styret.

I en pressemelding fra Å Energi mandag heter det at det er duket for endringer i styret. Maria Moræus Hanssen er innstilt til å overta dette styreledervervet på generalforsamlingen 23. mai.

– Vi er svært glade for at Maria har stilt seg til disposisjon til vervet som styreleder. Det har vært et ønske fra den kommunale eiersiden at vi skulle finne en kandidat med solid erfaring fra toppledelse i større selskaper til å lede styret i et av Norges største kraftkonsern. Det har vi funnet i Maria, sier Per Sverre Kvinlaug i meldingen. Han leder arbeidsutvalget for de samordna kommunale eierinteressene i Å Energi.

Hanssen har allerede styreverv i Scatec ASA og i Å Energi-selskapene Morrow Batteries og Eco Stor.

– Stolt over å bli foreslått som nestleder

Dagens styreleder Ann-Christin Gjerdseth Andersen er innstilt til rollen som nestleder i styret, mens Torjussen er innstilt til rollen som ordinært styremedlem. Tove Elisabeth Pettersen er innstilt som nytt styremedlem.

– Hva tenker du om å gå fra styreleder til nestleder i Å Energi-styret?

– Jeg har vært styreleder i det som har vært et interim-styre. Det er naturlig at eierne vurderer styresammensetningen ved første ordinære generalforsamling. Og det er i neste uke. Jeg er stolt over å ha blitt foreslått som nestleder av styret. De kommunale eierne har uttalt at de ønsker seg en styreleder som er uavhengig av de to sammenslåtte selskapene, og det er Maria Moræus Hanssen, sier Andersen til Europower.

Hun er positiv til innstillingen av Hanssen.

– Jeg synes Maria er et veldig godt valg som kandidat til ny styreleder, sier hun.