Jurist og advokatfulllmektig Heidi Synnøve Nymann har nylig startet i ny jobb i Haugaland Kraft. Der er hun ansatt som leder for konsernjuridisk.

Hun kommer fra stillingen som advokatfullmektig i Borgen Advokatar - en jobb hun har hatt i nærmere to år. Hun har også arbeidet i Karmøy kommune som juridisk rådgiver for eiendomsavdelingen, i Karmsund Havn IKS som eiendoms- og forvaltningssjef og plan- og forvaltningssjef.

– Jeg har også erfaring med styrearbeid fra ulike organisasjoner og selskaper.Jeg har særlig kompetanse innen bygg- og entrepriserett, eiendomsrett, kontraktsrett, havnerett og offentlige anskaffelser, forteller hun til Europower.

– Hva ligger i den nye stillingen din?

– De viktigste arbeidsoppgavene vil være å gi kommersiell juridisk rådgivning til ledelsen og selskapene i Haugaland Kraft-konsernet, utarbeide og gjennomføre anbudsprosesser, bistå i M&A prosesser, gi juridisk rådgivning i større prosjekter og å bistå i forhandlinger og eventuelle tvister, sier hun.

Hold deg oppdatert!
Få de viktigste nyhetene og analysene om kraftbransjen fra Europower direkte til mobilen.

Hun har ikke har jobbet i energibransjen før , men har gjort seg noen tanker om hvilke problemstillinger hun kommer til å møte i sin nye jobbhverdag.

– Jobben er veldig variert - den ene dagen kan man jobbe med inngåelse av kontrakt med en grunneier. Den andre dagen kan en gi innkjøpsbistand til nettselskapet, eller gi rådgivning knyttet til regulatoriske forhold. Vi i konsernjuridisk ønsker å komme tidlig inn med rådgivning i prosesser, slik at en unngår at juridiske problemstillinger utvikler seg.

– Hva gleder du deg til?

– Jeg har fått veldig mange dyktige kollegaer, og synes det er veldig kjekt å få jobbe i et miljø preget av faglig høyt nivå. Jeg gleder meg også til å lære meg enda mer om bransjen, og så skjer det jo veldig mye spennende her i regionen som Haugaland Kraft vil ta en stor del i. Haugalandet og Sunnhordland har blant annet blitt pekt ut som nasjonalt vekstområde for areal – og kraftkrevende industri, og regionen har derfor et stort kraftbehov i årene fremover, avslutter hun.