I starten av september startet Ragnhild Ask Connell i jobben som leder for mennesker, kommunikasjon og bærekraft i Glitre Nett. Før Glitre/Agder-fusjonen var hun kommunikasjonssjef i Glitre Energi, og da fusjonen mellom de to selskapene var et faktum, var hun en del av kommunikasjonsavdelingen i Å Energi.

– Hvordan er det å være tilbake i Glitre-systemet?

– Jeg har egentlig aldri forlatt det. Da jeg jobbet i Glitre Energi-konsernet, jobbet jeg veldig mye med nettselskapet. Etter fusjonen var det naturlig at jeg ble med over i kommunikasjonsavdelingen i Å Energi. Men da muligheten dukket opp i nettselskapet, søkte jeg på den, forteller hun.

Basen har hele tiden vært – og vil fortsatt være – Drammen, forteller hun.

– Hva blir annerledes nå?

– Jeg får jo et mye større ansvarsområde siden jeg også skal ha HR-funksjon, myndighetskontakt og bærekraftsansvar – i tillegg til kommunikasjon. I «gamle» Glitre jobbet jeg både veldig operativt og strategisk. Det var en god kombinasjon. Nå går jeg over i en lederrolle, det blir spennende og det gleder jeg meg til. Det er veldig sterke og dyktige fagpersoner i min avdeling, og jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med dem

– Får det ikke mer utfordrende

Hun innrømmer at det er et spesielt år som er tilbakelagt – der en storstilt energifusjon av to konsern har blitt gjennomført.

– Det har vært utrolig gøy og spennende. Jeg har jo jobbet i tre år med denne fusjonen, siden min avdeling ble koblet på allerede i august 2020. Kommunikasjonsmessig blir det vel ikke mer spennende enn å jobbe med en fusjon dette? Samtidig får du det ikke mer utfordrende enn å jobbe med en så stor fusjon. Det skal forankres internt og kommuniseres eksternt. Og så handler det også mye om relasjonen mellom mennesker i en organisasjon og å bygge kultur og merkevare, sier hun.

Og det er ikke bare enkelt å jobbe med en såpass stor prosess – under en pandemi.

– Det er kanskje en klisjé å kalle det en reise.... Men det har vært en utfordrende, men veldig fin reise. Nå skal vi bygge en felles kultur – det blir en spennende høst!

I sin nye jobb får Connell personalansvar for seks personer – blant annet en bærekraftsstilling som ikke er besatt.