Om kort tid forlater Lyse-topp Toril Nag jobben som konserndirektør for tele – en jobb hun har hatt i over 12 år. Hennes nye tittel er senior partner i investeringsfondet Hitecvision, der hun skal jobbe i investeringsavdelingen. Det Stavanger-baserte fondet er Norges største oppkjøpsfond, og er blant annet inne i fornybarselskapet Aneo, som de eier sammen med Trønderenergi.

– Hvorfor forlater du Lyse?

– Jeg går ikke FRA Lyse men TIL Hitecvison. HitecVision har bygget over 150 bedrifter de siste 20 årene innen olje og gass. Nå skal de fortsette å bygge bedrifter utenfor olje og gass. Denne svingen som HitecVision gjør, ønsker jeg å være en del av. Energiområdet er i stor endring – og ny energi etter olje og gass er en raskt voksende sektor som vi gi store muligheter for investorer og entreprenører, sier Nag til Europower.

– Spennende mulighet

Hun trekker frem at HitecVision har hentet 12 milliarder kroner i kapital de siste året for å tilføre risikokapital til bedrifter innen energisektoren.

– 60 prosent av dette er allerede investert i fem bedrifter. Å få bruke min entreprenørerfaring med å utvikle selskaper som samtidig driver en kritisk samfunnsendring, er en fantastisk spennende mulighet som jeg gleder meg til, sier hun.

Til Europower forteller Nag at muligheten i Hitecvision var «for spennende til å si nei til».

– Og selv om jeg forlater Lyse, forlater jeg ikke energibransjen – som jo Lyse og hele Altibox partnerskapet er en del av. Energibransjen utenfor olje og gass har vært mitt «hjem» i mange år og jeg gleder meg til å fortsette arbeidet i samme bransje - men med energi/infrastrukturfokus.

– Ja, for hva skal du egentlig gjøre i Hitecvision?

– Som seniorpartner i Hitecvision skal jeg være med å utvikle deres portefølje innen ny energi - å bygge og utvikle bedrifter med utspring i energibransjen utenfor olje/gass. Hitecvision har som modell å bygge bedrifter sammen med industrien - og jeg kommer jo fra industrien – så jeg føler det er en svært god match,

På spørsmål om det er noen spesielle områder hun kommer til å anbefale at Hitecvision går inn i, kommer det et nokså «rundt» svar.

– Det er litt tidlig å konkretisere det. Nå gleder jeg meg først og framst til å starte – og bli kjent med nye kolleger og sette meg inn i virksomheten.

Nag starter i den nye jobben tidlig i mai.