Hos Hafslund har man nylig fylt to lederstillinger – og begge er hentet utenfra. Ny kommunikasjonssjef er Marte Hortemo. Hun kommer fra en stilling som kommunikasjonsrådgiver i Sweco.

– Dette blir jo et skikkelig opprykk for deg – hvordan føles det?

– Det føles veldig bra! Dette er drømmejobben for meg. Jeg gleder meg til å komme tilbake til kraftbransjen, og til å treffe både nye og gamle kollegaer igjen, skriver Hortemo i en tekstmelding til Europower.

Hortemo har tidligere erfaring fra det finske energiselskapet Fortum hvor hun arbeidet med kommunikasjon både for Fortums virksomhet i Norge og internasjonalt.

Hun har store forventninger til den nye jobben.

– Energibransjen er en av de mest spennende bransjene man kan jobbe i. Bransjen står overfor store utfordringer de kommende årene med blant annet behov for økt fornybar kraftproduksjon og reduksjon av klimagassutslipp. Det er viktige spørsmål som skal løses, og det er veldig motiverende å jobbe med, sier hun.

– Hva tenker du er de største kommunikasjonsfaglige utfordringene i energibransjen nå?

– Kraftbransjen har lenge vært viet lite oppmerksomhet. Det har de siste årene endret seg. Det blir viktig også fremover å møte den økte oppmerksomheten bransjen får, og vise hvordan kraftbransjen fungerer, svarer hun.

Hentet fra Arbeiderpartiet

Den andre, nyansatte lederen, er Sigrid Hagerup Melhuus, som er ansatt som leder rammevilkår i Hafslund.

Hun kommer fra stillingen som finanspolitisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og var en periode konstituert statssekretær i Klima- og miljødepartementet i 2022. Hun har erfaring fra blant annet Tankesmien Agenda, First House og Econ Pöyry.

– Hva tenker du om å gå inn i energibransjen?

– Jeg gleder meg veldig. Hvordan energibransjen utvikler seg berører alt fra klima, industri- og næringsutvikling, natur, fordeling og økonomi. Altså selve den norske samfunnsutviklingen. I 2023 og framover finnes det ikke noe mer spennende å jobbe med enn energi, skriver hun i en tekstmelding til Europower.

– Hva er de største utfordringene du må sette deg inn i når du starter?

– I første omgang er det å bli godt kjent med selskapet. Jeg har jobbet med politikk i mange år, og på finansfeltet hvor jeg jobber nå beveger vi oss ofte på et litt overordnet nivå. Nå skal jeg gå mer i dybden.

Både Hortemo og Melhuus er forventet å være på plass i sine nye stillinger i løpet av sommermånedene.