Arne Søiland (57) er ansatt som nyhetsjournalist i Europower. Han kommer fra jobben som seniorrådgiver i NVE, der han har jobbet i 15 år, i hovedsak med kommunikasjon og internasjonalt arbeid.

Rogalendingen er utdannet sivilingeniør ved NTNU, og har fra tidligere mange års erfaring fra journalistikken. Fra 2000 til 2007 jobbet Søiland som nyhetsjournalist i Computerworld. Han forlot da journalistikken og gikk over i kommunikasjonsbransjen. Fra 2009 har han jobbet i NVE.

– Vi er svært glade for at Arne starter hos oss. Med den kombinerte bakgrunnen fra journalistikken og fra en av de viktigste premissgiverne i bransjen, har han en faglig innsikt som vil komme oss til gode fra første dag, sier ansvarlig redaktør i Europower, Ole Petter Pedersen.

– Tanken på å gå tilbake til mediebransjen har surret i bakhodet siden jeg forlot Computerworld. I Europower får jeg i tillegg følge kraftsektoren fra andre vinkler enn i NVE. Jeg gleder meg veldig til begge deler! Den dyktige gjengen i Europower har kunnskapen og det kritiske blikket fornybarnæringen trenger nå når store pengebeløp må settes i arbeid for at Norge skal oppfylle klimakravene og ny industri få strømmen den trenger, sier Søiland.

Europower har hatt voldsom vekst i 2022, og har nå passert 5000 digitale abonnenter. Strømmarkedet har blitt allemannseie det siste halvannet året, noe som er litt av forklaringen på at redaksjonen ble sitert over 70 ganger av NTB i fjor.

– Vi fikk flere veldig interessante kandidater som søkere på denne stillingen. Arne supplerer et lag som utfyller hverandre godt, og som jobber hardt for å levere vesentlige nyheter om bransjen hver eneste dag. Europower trenger å bli en enda større og viktigere leverandør av nyheter om fornybarbransjen, som kanskje er den aller viktigste for Norges fremtid, sier redaktør Pedersen.

Søiland erstatter Gunhild Haugnes, som gikk til Teknisk Ukeblad fra 1. februar i år.