Vegar Stokset bytter ut kommunikasjonsavdelingen i Eidsiva med Equinor. Etter knappe 2,5 år som kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Energi, melder Stokset overgang til Equinor. I Equinor blir hans tittel kommunikasjonsleder med spesielt ansvar for lavkarbon-løsninger.

– De siste to årene har jeg jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Energi, og har fått jobbet med mye spennende - spesielt innen teknologiutvikling og digitalisering av nettbransjen. Jeg var også innom det planlagte prosjektet for karbonfangst på Eidsivas fjernvarmeanlegg på Hamar. Jeg har trives veldig godt i Eidsiva, men etter 15 år med pendling var jeg moden for å ha fast base i Oslo, skriver han i en e-post til Europower.

Nå venter et litt annet fagfelt i Equinor.

– I Eidsiva og Elvia jobbet jeg primært som kommunikasjonsrådgiver og pressetalsmann, og fikk jobbe med mange interessante prosjekter i en særdeles spennende tid for kraftbransjen. I Equinor vil jeg jobbe som Kommunikasjonsleder med selskapets prioriterte temaer – eksempelvis lavkarbonløsninger. En av disse løsningene er karbonfangst- og lagring (CCS), som jeg har lang erfaring med fra Gassnova og Teknologisenteret på Mongstad (TCM).

– Dette blir jo opprykk og lederansvar - hvordan tror du det blir?

– Jeg er ikke så opptatt av titler, som jeg har hatt mange forskjellige av dem gjennom årene, Men jeg er først og fremst skikkelig motivert av å jobbe for et selskap som Equinor som jobber med så mye spennende, og har så store ambisjoner innenfor energiomstillingen. Tenk at Equinor, som daglig forsyner 170 millioner mennesker med energi, skal bli klimanøytrale innen 2050. En stadig større del av investeringene skal allokeres fornybar-prosjekter og bare i løpet av de neste fire årene skal Equinor investere 200 milliarder kroner i fornybart. Jobben innebærer for øvrig ikke personalansvar, sier han.

På spørsmål om han kommer til å savne den mer tradisjonelle «kraftbransjen», svarer han;

– Slik jeg ser det blir disse bransjene mer og mer like. Kjerneoppdraget er å levere energi som er helt nødvendig for at samfunnet skal gå rundt og utvikle seg. Det jeg definitivt vil savne er alle de særdeles hyggelige menneskene jeg fikk jobbe med de siste to årene i Eidsiva og Elvia.