I en melding fra Fjordkraft kommer det frem at Jon Vaag Eikeland (36) rykker opp fra en stilling som kommunikasjonsrådgiver til å bli kommunikasjonssjef i strømsalgselskapet Fjordkraft.

Til Europower bekrefter Eikeland opprykket og sier at dette i første rekke har sammenheng med at kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland går inn i konsernledergruppen i Elmera Group, som er Fjordkrafts eierselskap.

– Dette handler aller mest om en tydeliggjøring eksternt. Vi er en liten kommunikasjonsavdeling, og når Jeanne går inn i Elmeras konsernledergruppe, er dette en tydeliggjøring at jeg svarer for Fjordkraft. Det vil også bety at jeg sitter litt tettere på konsernledergruppen i Fjordkraft, sier han.

– Hva blir annerledes for deg i hverdagen nå?

– Jeg skal gjøre mer av det samme. Det blir Frode Fjellstad og jeg som blir mediekontakter for Fjordkraft. Jeanne kommer ikke til å fronte Fjordkraft, men hun har et mer helhetlig ansvar i konsernrollen, forklarer Eikeland.

Vil forvalte ansvaret på best mulig måte

Jon Vaag Eikeland har jobbet i Fjordkraft siden 2016. Han har også arbeidserfaring fra kommunikasjonsavdelingen til Sjøforsvaret.

– Nå får du jo ansvar for kommunikasjonen til Fjordkraft – hvordan skal du forvalte det ansvaret?

– På best mulig måte. Punktum, sier han – og ønsker å fortelle om selskapets app og andre måter de kan hjelpe kundene med strøm og strømsparing.

Som Europower kunne melde tidligere i dag, skrev norske medier mindre om strøm og strømpriser i fjor. Eikeland tror ikke det betyr at han får mindre å gjøre.

– Nei, det tror jeg ikke. Vi er vant med et høyt medietrykk. Både når det gjelder saker om oss og om bransjen som helhet. Men det er klart at jeg håper å unngå de veldig store toppene. Et veldig sterkt medietrykk har ofte sammenheng med mindre heldige nyheter eller høye strømpriser. Så håper på hyggelige strømpriser fremover, avslutter han.