Hos Sognekraft sitt nettselskap Sygnir er det utskiftinger på toppen. I en melding fra selskapet heter det at de har funnet etterfølgeren til Stian Frøiland, som i høst bekjentgjorde at han slutter for å flytte til Sveits, for å jobbe som daglig leder i selskapet sitt nystartede, egne selskap Loolo AG. Selskapet har som formål å investere i solkraft. Da det ble kjent at han slutter i Sygnir, hadde Frøiland hatt toppjobben i nettselskapet i sju år.

Nå blir det altså kjent at det er Bjørn Carlsen som skal inn i denne stillingen. Han kommer fra Nordkraft-konsernet, der han har jobbet i åtte år - sist fra stillingen som Head of Powered Land.

– Hva blir de største utfordringene i tiden som kommer for Sygnir?

– Det må sees nærmere på for å kunne svare konkret på for Sygnir sin del. Nettsektoren står jo generelt ovenfor betydelige investeringer, både på grunn av gammelt nett og det grønne skiftet. Det har også skjedd mye positivt i Sygnir de siste årene, har jeg blitt fortalt, så jeg vil ha fokus på å bevare disse positive bevegelsene i selskapet. Men samtidig vil jeg også ha fokus på å gjøre oppgaver og investeringer smartere og mer effektivt enn andre nettselskap, sier Carlsen til Europower.

– Nett er sexy

I meldingen understreker Carlsen at nett er en viktig brikke i det grønne skiftet.

– Internt der jeg jobbar nå, sier vi at nett er sexy. Det er jo et så sentralt fundament for industriutvikling, og hele det grønne skiftet baserer seg på utvikling og økt tilførsel av fornybar energi. Samtidig er nett noe av det mest kompliserte innenfor kraftbransjen, sier han.

Konsernsjef i Sognekraft, Terje Bakke Nævdal er glad for å ha sikret seg Carlsen til jobben.

– Han var en kandidat som virkelig utmerket seg. CV-en til Bjørn talar for seg selv, men vi tror ikke minst at han har ambisjonene og de rette personlige egenskapene til å føre dette selskapet videre, sier han i meldingen.

Carlsen slipper å flytte på seg fysisk, siden han også mens han jobbet i Nordkraft, har vært bosatt i Sogn. Han starter i sin nye jobb i mai.