Norgesenergi-kunder med avtalen «Prissikring» fikk nylig et tilbud kalt «utvidet strømstøtte». Dette er en rabattordning som tilbys eksklusivt til forbrukere som har en gyldig avtale for tilleggstjenesten Prissikring med Norgesenergi.

«Statens strømstøtteordning for mai 2023 innebærer at husholdningen din kompenseres for 80 prosent av den gjennomsnittlige spotprisen over 87,5 øre/kWh (inkl. moms) i prisområdet du tilhører. De siste 20 prosentene kan du nå få dekket av Norgesenergi gjennom tilbudet vårt «utvidet strømstøtte». (…) Med denne tjenesten utvider vi altså strømstøtten for mai 2023 til 100 prosent over 87,5 øre/kWh for strømbruk inntil 5000 kWh per målepunkt», skriver Norgesenergi i tilbudet som ble sendt ut til noen av kundene deres.

Norgesenergi tar dermed resten av regninga over 87,5 øre/kWh for sine kunder med prissikring.

Jobber med å videreutvikle tjenesten

Ifølge markeds- og kommunikasjonssjef i Norgesenergi, Geir Arne Gundersen, kommer tilbudet på grunn av at verdien av fastpristilbudene man kan velge å få gjennom Prissikring har blitt mindre for kundene deres.

Dette skjer på grunn av store svingninger i strømprisen, og strømstøtten fra staten.

– Vi jobber derfor med å videreutvikle innholdet i tjenesten og tilbyr nå de kundene som har Prissikring å få «utvidet» strømstøtten til 100 prosent i mai hvis prisene blir over 70 øre/kWh (87,5 øre/kWh inkl. mva.) i denne perioden, skriver Gundersen i en e-post til Europower.

Han understreker at den utvidede strømstøtten gjelder for den gjennomsnittlige spotprisen i kundens prisområde i mai måned.

– Dette må ikke forveksles med personlig gjennomsnittspris, som påvirkes av kundens eget forbruksmønster, sier han.

Tjenesten er imidlertid ikke i aktivt salg.

– Siden vi jobber med å videreutvikle innholdet i tjenesten har vi valgt å ikke ha tjenesten i aktivt salg. Det er derfor kun kunder som allerede har tjenesten Prissikring som kan benytte seg av tilbudet. – Ingen risiko for kundene.

Markeds- og kommunikasjonssjef i NorgesEnergi, Geir Arne Gundersen. Foto: Norgesenergi

I første omgang er det kunder i prisområdene NO1, NO2 og NO5 som har fått tilbudet om «utvidet strømstøtte» for mai.

– Blir områdeprisen under 70 øre/kWh, er det denne prisen kunden betaler. Det er med andre ord ingen risiko for kundene, sier Gundersen.

– Hvordan tjener dere penger på dette?

– I dette tilfellet er vår margin fastbeløpet kundene betaler for å ha tjenesten. Vi mener at dette er en rimelig sikkerhet mot eventuelle store svingninger i markedet - noe både vi og kundene kjenner godt til de siste par årene, sier Gundersen.

Marginen vil være brukt opp med strømpriser over 90 øre/kWh

Dette fastbeløpet - som altså er NorgesEnergi sin margin - er på 49 kroner i måneden.

For å regne på dette, har Europower tatt utgangspunkt i en kunde med et månedlig forbruk på 1000 kWh, og fastbeløpet på 49 kroner inkludert mva. Det blir da 39,2 kroner eks. mva. Noe som utgjør 3,9 øre/kWh eks. mva.

Dersom NorgesEnergi skal dekke 20 prosent av prisen over 70 øre/kWh, vil fastbeløpet være «brukt opp» dersom strømprisen blir høyere enn 90 øre/kWh eks. mva.

Langsiktig ligger markedsprisen i Sør-Norge på over 1 krone/kWh i markedet.

Gundersen vil ikke gi en kommentar til hvordan NorgesEnergi skal dekke inn tapet dersom strømprisen blir høyere enn 90 øre/kWh eks. mva.