Dette er et debattinnlegg som står for artikkelforfatternes synspunkter.

Av Heidi Theresa Ose, CEO Store Norske Energi og Årets Kraftkvinne og Line Drange Ruud, leder Operasjonssentralen i Å Energi Vannkraft og styreleder Kraftkvinnene.

Hvordan har det seg at vi som bransje ikke klarer å knekke koden å få flere kvinnelige søkere?

I vår bransje er ingen ting er umulig - vi temmer kraften i elementene rundt oss, frakter strømmen feilfritt frem til hver krik og krok i landet og har et velfungerende kraftsystem. Vi løser komplekse utfordringer dag etter dag. Vi ser etter løsninger og lar oss ikke stoppe. Fornybarnæringen er den viktigste aktøren for omstillingen til fornybarsamfunnet. Det er her nøkkelen til nok og riktig energi ligger.

MEN, så ser vi det gang på gang. Når vi lyser ut drømmejobbene, slår kakediagrammet på rekrutteringsportalen mot oss. 100 prosent mannlige søkere.

Når vi er så gode på så mye - hvorfor klarer vi ikke dette?

Kvinneandelen i bransjen har stått mer eller mindre stille de siste ti årene. Det går bitte litt oppover, men bitte litt fra 20 prosent blir fortsatt en skremmende lav kvinneandel når vi har et skrikende behov for flinke folk. Da kan vi ikke fortsette å rekruttere bare 50 prosent av de beste hodene. Det holder rett og slett ikke når vi skal overvinne utfordringene vi står ovenfor de neste årene. For det skal vi. Vi har ikke råd eller mulighet til å velge det bort.

Så skjerpings! Vi har alle et ansvar, og så langt er det ingen som har knekt koden.

Hele bransjen må sammen legge hodene i bløt. Vi kan ikke fortsette med 100 prosent mannlige søkere. Det er mye kompetanse rundt oss som vi er helt avhengige av å få rekruttert til vår bransje nå. Og det holder ikke å fiske i egen andedam - vi må tiltrekke oss søkere fra andre bransjer, vi må utdanne folk selv, og vi må starte påvirkning i tidlig alder for å vise frem de spennende jobbene vi har i bransjen.

Vi kvinner som allerede er i kraftbransjen og fornybarbransjen har det knallbra! Vi ønsker oss flere kollegaer fordi vi brenner for det oppdraget vi skal løse.