I en melding fra Haugaland Kraft AS og Energiselskapet Odda AS heter det at sistnevnte selskap nå fusjoneres inn i Haugaland Kraft sin virksomhet. Styrene i de to selskapene har besluttet at de to selskapene skal slås sammen.

De ansatte i Energiselskapet Odda er garantert arbeid videre i det ny-fusjonerte selskapet. Konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga, mener integreringen av nettet inn i Haugaland Kraft vil sikre og styrke både regionalnettet og distribusjonsnettet.

– Kraftbransjen står ovenfor store strukturelle endringer og behovet for investeringer i nettet er store i de kommende år. Haugaland Kraft vil også tilføre regionalnettsoppgaver til Ullensvang Kommune som igjen vil trygge arbeidsplasser og kompetansemiljøet i området. Odda vil bli et knutepunkt for Haugaland Kraft sin satsing i Hardanger både når det gjelder nettvirksomhet, el-billading, solceller, smart solcellebelysning samt utbygging av fiber, sier Linga i meldingen.

Eenigheten har kommet i stand etter en strukturert prosess som startet i mars 2021 - da ble blant annet Haugaland Kraft invitert til å gi bud på å overta Energiselskapet Odda AS. Oppgjøret for Energiselskapet Odda vil være i form av aksjer i Haugaland Kraft

Energiselskapet Odda er 100 prosent eid av Ullensvang kommune. Konsernet består av morselskapet Energiselskapet Odda AS med datterselskapene Odda Energi Nett AS som eier og driver regionalnettet og distribusjonsnettet i Ullensvang kommune, Odda Kraft AS som driver med salg av strøm og tjenester samt bredbåndsselskapet HardangerNett AS som forestår utbygging og drift av fiberoptisk bredbånd. Virksomheten i alle selskap vil integreres i Haugaland Kraft-konsernet.

Sammenslåingen er planlagt med virkning fra 1. januar 2022 – med forbehold om godkjenning fra eiere i begge selskap.