Hos Skagerak Energi tyr man til utradisjonelle grep for å oppmuntre ansatte som har stått på i over ett år med pandemi-jobbing. I dag slapp kraftkonsernet en musikkvideo der husbandet «The Skagerocks» fremfører den nyskrevne låta «Ingen kraft – ingen rock». Låta er publisert på Facebook og YouTube.

Se musikkvideoen nederst i denne saken.

– Ja, den sangen slapp vi i dag. Det synes vi er vanvittig stas, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi til Europower.

Han forteller at ideen til en sang oppsto da de diskuterte hva de kunne gjøre for å muntre opp alle ansatte som over lang tid har jobbet i ensomhet – enten på hjemmekontor, på kontoret, i bilen eller ute i felten.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe for å sende en hilsen til alle våre ansatte som har stått på. Vi har et husband som først lagde låta og deretter en demo. Det ble såpass bra at vi fant ut at dette var noe vi kunne gå videre med, så vi dro i studio, forteller Omnes entusiastisk.

Underveis i dette arbeidet tenkte de de ikke trengte å begrense rekkevidden på låta til egne ansatte – men alle yrkesgrupper.

– Så dette ble en hyllest til de som står på slik at samfunnet ikke stopper opp – ikke bare til våre folk, men alle som gjør jobben sin under pandemien; også sykepleiere, lærere, butikkmedarbeidere og for eksempel journalister i Europower. Hvis journalistene i Europower ikke gjør sin greie, stopper jo avisa opp. Det er budskapet vårt, sier han.

Kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi. Foto: Skagerak Energi

– Hva ligger bak tittelen på sangen; «Ingen kraft - ingen rock»?

– Det er faktisk en slags «skygge-visjon» vi har hatt i Skagerak Energi i flere år, og stammer fra et sponsorat av en rockefestival vi hadde en gang. Det er jo kraft og strøm vi driver med, og det ligger til bunn for alt. Også rock. Så da vi skulle lage en låt, fant vi ut at den måtte hete «Ingen kraft – ingen rock», forteller Omnes til Europower.

Og responsen har ikke latt vente på seg.

– Det er krevende tider, og responsen fra våre ansatte var «Det var det vi trengte nå». Det er en pandemitrøtthet, og folk trenger en boost, avslutter han.