Samfunnsbedriftene Energi forteller i en pressemelding at Kristian Dahl Larsen begynner som energipolitisk rådgiver 1. januar.

- Jeg brenner for å skape et bærekraftig samfunn og ønsker å fremme den gode norske vannkraften i overgangen til fornybarsamfunnet, sier Larsen.

Larsen er en selverklært «energinerd», og jobber i dag som EU-rådgiver i Energi Norge. Han har en bachelor i internasjonal politikk fra universitetet i Essex, og har siden tatt en mastergrad i energi fra Sciences Po i Paris, samt en mastergrad i business og administrasjon (MBA) ved Quantic School of Business and Technology i Washington DC.

Ved siden av praksis fra tankesmien interDependence Agency i London og et snaut år som vitenskapelig assistent ved Université de Genève, har Dahl Larsen jobbet som konsulent for World Energy Council i London, før han sommeren 2020 ble tilknyttet Energi Norge fra Brussel.

- Jeg har i flere år nå hatt et internasjonalt perspektiv på ting. Og jeg tror det er mye her vi kan lære av andre aktører som er relevant også for norske energiselskap. I tillegg er det viktig å forstå de små og store prosessene som kan få innvirkning på Norge, ikke minst innen europeisk lovgivning på energiområdet. Samtidig er det viktig å huske at Norge er et langstrakt land og at ulike medlemmer kan ha ulike utfordringer. Dette gleder jeg meg til å ta tak i, sier Larsen.

Larsen er den andre nye energirådgiveren som er ansatt på kort tid. I starten av september ble det klart at redaktør Mona Adolfsen i Europower blir en del at energiteamet i Samfunnsbedriftene Energi.

- Jeg er svært fornøyd med å ha ansatt to dyktige medarbeidere i Samfunnsbedriftene Energi. De bringer med seg litt ulik kompetanse og erfaring. Jeg er overbevist om at de vil utfylle hverandre på en god måte og at våre medlemmer vil merke dette i vårt interessepolitiske arbeid fremover., sier direktør Cecilie Bjelland.